ДОДИК ИЗРИЧИТ: Ухапсите све осумњичене за ратне злочине

С.М.

14. 09. 2021. у 13:48

СВЕ осумњичене за ратне злочине треба ухапсити, поручио је Милорад Додик, српски члан Председништва БиХ, коментаришући хапшење бившег функционера федералног МУП-а Едина Врања који се сумњичи за ратне злочине у Горажду. Он је додао да чланови Председништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић нису БиХ.

ДОДИК ИЗРИЧИТ: Ухапсите све осумњичене за ратне злочине

Фото: Принтсцреен

- Председништво БиХ може доносити одлуке ако сва три члана одлучују. Оно што су они јуче урадили је карикатура која не доприноси ничему. Треба дозволити да правосуђа земаља у региону решавају случајеве ратних злочина - рекао је Додик.

Он је истакао да је Србија демократски организована земља и правна држава.

- Свако ко се сумњичи за ратни злочин треба да буде приведен и овде у БиХ. Зашто се сада диже галама о последњем случају, па колико су они Срба ухапсили? Суд треба да одлучи да ли је неко крив или није, а не Комшић и Џаферовић. Њих двојица чине све како би се овде све распало - рекао је Додик и подсетио да су Суд и Тужилаштво БиХ селективни, јер су углавном процесуирали Србе.

Он каже да Комшић и Џаферовић не могу амбасадора Србије Александра Ђорђевића звати на кафу, а након тога све представити као позивање на консултације у веома званичној дипломатској форми.

- Честитам амбасадору Србије на достојанственом понашању. Не може се Србија свести на минималну меру и позивати некога на кафу. Прича у Сарајеву да су они жртве говори да желе да заштите злочинце који су починили злочине над Србима и то им је основна политика. Јасно је куда све иде у БиХ, а то је скрнављење и злоупотреба институција, те супротстављање правној држави - закључио је Додик.

БОНУС ВИДЕО:

Част или још дужа робија - генерал је одабрао

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)