ВУЧИЋ НА ПРИМОПРЕДАЈИ СПЕЦИЈАЛНИХ ВОЗИЛА: Молим људе да се вакцинишу - Угрозићете неког другог, то није одговорно понашање (ВИДЕО)

Novosti online

14. 09. 2021. у 11:00 >> 11:47

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић присуствовао је данас примопредаји 26 специјализованих возила за превоз вакцина и медицинског особља.

ВУЧИЋ НА ПРИМОПРЕДАЈИ СПЕЦИЈАЛНИХ ВОЗИЛА: Молим људе да се вакцинишу - Угрозићете неког другог, то није одговорно понашање (ВИДЕО)

Фото: Printscreen- Нама је ово важно, решава нам логистичке проблеме. Важно је да сви добију своје возило, и да могу брзо да поделе вакцине. Много лепо изгледају возила. Нажалост, требаће нам још много вакцина. Много је новца уложено у здравство - рекао је председник Вучић приликом обиласка возила.
Како је истакао, све ће бити боље када победимо корону.

- Сва су Ситроенова возила, баш лепо изгледају. Дали сте им регистрације по местима где иду - прокоментарисао је Вучић обилазећи 26 возила.

Како је рекао, у специјализоване фрижидере може да стане и до 20 хиљада доза.

Фото: Принтсцреен

- Желим још једанпут да се захвалим Европској унији на великој подршци у борби против ковида 19. Ових 26 возила за 24 општине, јер два возила иду у Београд и Нови Пазар, јако су значајна. Више нећемо морати да изнајмљујемо возила како бисмо вакцине допремили по Србији, сада све то можемо да урадимо у најкраћем могућем року. Овим смо решили један значајан проблем који смо имали у дистрибуцији вакцина. Још једном ћу искористити прилику да позовем људе да се вакцинишу. Вакцине су нам најзначајније и најмоћније оружје у борби против пандемије. Имаћете за месец дана пет вакцина. Вакцинишите се јер ћете угрозити неког другог, то није одговорно понашање. Још једном вас молим да се вакцинишете - каже Вучић.


- Не могу да верујем да неко стварно верује у приче о чипу. Као да слушам неке приче из 16. века. Ако нисте према себи, будите одговорни према својој околини. Шта год пожелите у нашим болницама, добићете... Све ово што причамо, сав овај новац који трошимо на здравство, све то је надокнадиво. Само нам реците шта још треба да урадимо, да бисте се вакцинисали. Одласак сваког човека је ненадокнадив, ниједан људски живот не може се надокнадити - додаје председник.
- Не знам какве ћемо мере да доносимо, морамо да живимо, људи су сити свега, али ми се никоме нећемо додворавати. Важно је шта је то што може да има ефекта и како ћемо да сачувамо економију јер ми на крају морамо да платимо лекара - рекао је председник.
- Зато је важно да причамо о вакцинацији и неопходности вакцинације - каже Вучић. Захвалио се делегацији ЕУ, која је школама обезбедила и дезинфекциона средства.


О посети Ангеле Меркел
- За мене су то посебне емоције. Много тога смо прошли заједно, много тога сам научио, видео, разумео од Меркел. Да будем искрен, било ми је жао јутрос када је одлазила. Много сам поносан због онога што је јуче говорила, да једна велика Немачка показује респект према Србији. Срећан сам и поносан, то је један велики подстрек за нас - каже председник.

За трогодишњи програм 30 милиона евра

Возила су набављена средствима ИПА 2020 кроз Пројекат ЕУ за локални развој (ЕУ ПРО ПЛУС), који спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС).

Иначе, циљ програма ЕУ за локални развој ЕУ ПРО Плус је да допринесе свеукупном друштвеном и економском развоју 99 локалних самоуправа у Шумадији, западној, јужној и источној Србији.

Европска унија је определила 30 милиона евра за трогодишњи програм.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (38)