ОТКРИВЕНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ СЛУЖБИ: Процес у Хагу против Гуцатија и Харадинаја, челника удружења ветерана тзв. ОВК

В.Н.

03. 09. 2021. у 08:45

У ДОКУМЕНТИМА која је прошле године непознати човек донео у удружење ветерана тзв. Ослободилачке војске Косова налазе се поверљиви захтеви за помоћ у кривичним истрагама које је посебна истражна радна група упутила српским властима, документи наших институција са одговорима и именима сведока, детаљне информације о злочинима...

ОТКРИВЕНИ ПОДАЦИ СРПСКИХ СЛУЖБИ: Процес у Хагу против Гуцатија и Харадинаја, челника удружења ветерана тзв. ОВК

Фото: Ж. Кнежевић

Ово је, како преносе приштински медији, јуче објавило Специјално тужилаштво за ратне злочине на Косову и Метохији, које је за објављивање поверљивих информација оптужило челнике удружења Хиснија Гуцатија и Насима Харадинаја. Они се терете за ометање рада тужилаштва и застрашивање сведока.

Хисни Гуцати, Фото: Printskrin

Хисни Гуцати, Фото: Printskrin

Међу документима су и копије сродних докумената са суђења одржаних на КиМ и у Међународном кривичном суду за бившу Југославију, а која су у вези са предметима ратних злочина.

- У додатних 930 страница био је велики број захтева и других докумената на српском језику који садрже имена сведока и потенцијалних сведока - пренели су косовски медији.

Тужилаштво је оценило да је објављивањем доказа током 19 дана на конференцијама и телевизијским програмима и друштвеним мрежама судски процес нарушен, као и да је нанета штета сведоцима.

У Хагу је јуче настављено припремно рочиште пред почетак суђења Гуцатију и Харадинају. Они су у притвору у Хагу од хапшења 25. септембра 2020. на Космету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ОШТРА ПОРУКА КИНЕ: Ујединити се против притиска САД, иначе ћемо се вратити закону џунгле - Вашингтон ће безобзирно користити силу