ПАЛМИНА ИНИЦИЈАТИВА: Вучићу, Заеву и Рами дати Нобела за мир

Novosti online

11. 08. 2021. у 14:48

ЛИДЕР Јединствене Србије и посланик Драган Марковић Палма изјавио је данас да је иницијатива "Отворени Балкан" најважнији споразум у последњих 70 година, који обезбеђује мир на Балкану.

ПАЛМИНА ИНИЦИЈАТИВА: Вучићу, Заеву и Рами дати Нобела за мир

Фото: Твитер

Подсетивши да је пре 70 година прекинуто вековно непријатељство између Француске и Немачке, Шумановом декларацијом о заједничкој производњи угља и челика, што је данас ЕУ, Марковић је за ТВ Пинк рекао да "Отворени Балкан" данас обезбеђује слободан проток људи и роба, али пре свега мир на овим просторима, посебно између Срба и Албанаца.

- Зато председник Србије Александар Вучић и премијери Северне Македоније и Албаније, Зоран Заев и Еди Рама, заслужују Нобелову награду за мир - рекао је Марковић, а наводи се у саопштењу.

Он је додао да у тај споразум треба да се укључе и Сарајево и Приштина, наводећи да онај ко је против споразума, није за мир и сарадњу.

- Курти и Изетбеговић још живе у прошлим вековима и то их одржава. Рат се на просторима бивше Југославије завршио пре 30 година и не треба да заборавимо шта се дешавало, али морамо да гледамо како да сарађујемо - рекао је Марковић.

Он је истакао да је председник Србије тај који вуче цео регион напред, а Србија држи мир и стабилност на Балкану.

- ''Отворени Балкан'' смета Куртију и Изетбеговићу, као и Драгану Ђиласу и Вуку Јеремићу, милитантним Бошњацима, милитантим Албанцима и делу опозиције у Србији. Ђилас и Јеремић на свим састанцима у земљи и иностранству нападају Србију и Вучића. Нека кажу шта су они урадили, да ли су и један киоск отворили у време док су опозиција и помогли било коме - рекао је Марковић.

Марковић је најавио и да ће од 28. августа, четири или пет ноћи 1.000 пољопривредника из целе Србије боравити у Паралији, а све трошкове сноси Јединствена Србија, од средстава које добија као парламентарна странка, док ће један мањи део трошкова платиће донатор.

- На ово путовање иду пољопривредници из 35 градова из целе Србије, а главни критеријум је да иду они који до сада нису ишли нигде, а није критеријум ко има више или мање земље или стоке - додао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)