ДОДИК НА ГОДИШЊИЦУ "ОЛУЈЕ": Ми нећемо да ћутимо! (ВИДЕО)

Танјуг

04. 08. 2021. у 21:54

СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик позвао је вечерас у Бусијама, код Земуна, све Србе ма где живели да се окупе око, како је навео, успешне политике председника Александра Вучића да се не би окупљали у колонама у којима би српски народ отишао у сећање.

ДОДИК НА ГОДИШЊИЦУ ОЛУЈЕ: Ми нећемо да ћутимо! (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин РТС ТВ

- Зато је важно да Србија и српски народ разумеју да наша будућност зависи од снаге наших преговарача и да нема никаквог разога за умањивање те снаге у трренутку када се решавају питања наше слободе и будућности - рекао је Додик на обележавању Дана сећања на жртве војно полицијске акције Олуја, највећег егзодуса након Другог светског рата.

Додик је рекао да Срби треба да се окупе око идеје "српског света" и њених вредности, а не да, како је рекао одустајемо од тога само зато што је неко сматра да је тако нешто декадентно.

- Српски свет је вредност осмишљена да окупља Србе око вере, крсне славе, језика и писма, а наша највећа вредност је то што су Срби добар народ - казао је Додик.

Поручио је и да Срби треба да буду окупљени око мира, да је Србија гарант мира и да ми, казао је, не желимо сукобе.

- Али нећемо одустати од својих политичких права, као што нам се дешава ових дана када законом покушавају да нам забране да мислимо, да морао да слушамо и да морамо да ћутимо или ћемо у противном у затвор - рекао је Додик и истакао:

- Ми нећемо да ћутимо. Ми хоћемо снажну и стабилну Републику Српску да добије оно што пише у Уставу и Дејтонском споразуму, што је легитимни политички циљ - навео је Додик.

Подсетио је да је вечерашње окупљање осмо заједничко обележавању Дана сећања, и је рекао да не треба да се окупљамо да бисмо се сећали, већ да памтимо.

- Да памтимо оно што се десило нашем народу у злочиначкој акцији Олуја у којој је 250.000 Срба истерано са вековних огњишта, од којих је око 2000 цивила највише деце и цивила страдало - рекао је Додик.

Говорећи о страдању Срба у Олуји, Додик је рекао да је то страдање библијских размера само још једно у низу које се десило Србима на овом простору, страдања које се може сматрати коначним решењем српског питања у Хрватској.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)