СНАЖНА ПОРУКА ВУЛИНА ПРЕД ТЕШКУ ГОДИШЊИЦУ: Олуја се неће поновити, Србија неће ћутати о жртвама!

Novosti online

03. 08. 2021. у 13:43

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да је хрватска злочиначка акција "Олуја" била највеће етничко чишћење почињено после Другог светског рата, за које до данас нико није одговарао.

СНАЖНА ПОРУКА ВУЛИНА ПРЕД ТЕШКУ ГОДИШЊИЦУ: Олуја се неће поновити, Србија неће ћутати о жртвама!

Фото Танјуг

Нагласио је да Србија, коју води председник Александар Вучић, никада тај злочин према Србима неће заборавити, нити престати да инсистира на правди и казни за злочинце.

- Јака и стабилна Србија стоји уз сваког свог сународника ма где он да живи. Никада се више неће поновити ''Олуја'' и никада више српски народ у колонама неће напуштати своје домове, место где је рођен - рекао је Вулин након састанка са председником Координације удружења избеглих и расељених у Србији Миланом Жунићем.

Вулин је рекао да је Вучић први српски државник који је на адекватан начин почео да обележава страдање српског народа, саопштио је МУП.

- Србија никада више неће ћутати о својим жртвама и страдањима, о ужасу који је задесио српски народ и овом усташком дивљању које је остало некажњено - рекао је Вулин.

Према његовим речима, 250.000 прогнаних, побијених и несталих Срба током и после "Олује", опомињу да не смеју бити заборављени и да Србија увек јасно и гласно, без обзира на притиске, "Олују" мора да назива правим именом - злочином и етничким чишћењем.

Представници Координације удружења избеглих и расељених у Србији, која у свом саставу има 72 удружења, уручили су Вулину плакету у знак захвалности за дугогодишњи допринос и очување крајишке културе, обичаја и културе сећања, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)