БРНАБИЋ У ПОСЕТИ ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Имамо амбициозне планове, свако улагање ће се вишеструко вратити

Танјуг

03. 08. 2021. у 12:01

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић дводневну посету Јабланичком округу наставила је данас обиласком Лесковца, Власотинца и Црне Траве где је поручила да Влада Србије има амбициозне планове за тај округ.

БРНАБИЋ У ПОСЕТИ ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Имамо амбициозне планове,  свако улагање ће се вишеструко вратити

Фото: Танјуг/Влада Републике Србије

Председница владе рекла је да јој значи да разговара са грађанима и да на лицу места види шта је урађено који су приоритету.

Током посете Општој болници рекла је да је доста урађено у здравственим инситуцијама и у Лексовцу и Врању.

Нагласила је да у лесковачкој болници ускоро почиње друга фаза радова која подразумева комплетну реконстурукцију и набавку додатне опреме, што ће, како је додала, коштати 42 милиона евра.

Подсетила је у првој фази рађено на енергетској ефикасности - саниран је кров, замењени су прозори, сређена је фасада на Општој болници.

- Имамо амбициозне палнове. Посета окрузима ми помаже, а након Нишавског и Пчињског ускоро се спремам за Топлички округ, помаже ми да на терену видим приоритете шта је оно што људи мисле о нашем раду, шта су њихови основни приоретитети - рекла је председница Владе.

Додала је да се некада приоритети локалне самуправе и грађана разликују и да то жели да чује.

Навела је да су грађани Медвеђе, где је јуче била, јако задовољни улагањем у Сијаринску бању.

И цео комплекс, како додаје, треба да се обнови, а остаје питање да ли га приватизовати или оставити у већинском власништву ПИО фонда.

План је, према њеним речима, и да се уложи око 400 милиона у Царичин град и да са министарком Јадранком Јоксимовић нађе начин да се за то обезбеде европски фондови.

Све су то ствари које имају огроман потенцијал, свако улагање ће се вишеструко вратити рекла је Брнабцих за ТВ Прва.

Председница владе подсетила је и на инцијативу да пут преко Радан планине, који би повезао Куршумлију и Ðавољу Варош, Сијаринску бању па и Царични град.

Брнабић је у Лесковцу након Опште болице разговарала са менаџментом, обишла и Постројење за пречишћавање отпадних вода у селу Богојевце.

Председница Владе обићиће и у радове у Булевару Николе Пашића а у Власотинцу Техничку школу. Присуствоваће и отварању фискултурне сале у Основној школи "Синиша Јањић". У Црној Трави обићи ће и погон "Јумка".

Брнабић је у понедељак посетила Сијаринску бању, Лебане и Бојник, где је како је подстила обишла и најмодернију фарму свиња, коју је отвортио млади брачни пар и где би требало да се направи регионални едукативни центар за обнову и дигитализацију сточарства.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)