ЗАЕВ: Председник Вучић ће нам послати хеликоптере како бисмо се изборили са пожарима

Novosti online

03. 08. 2021. у 10:10 >> 10:11

ПРЕМИЈЕР Северне Македоније Зоран Заев рекао је за тамошње медије да се чуо са председником Србије Александром Вучићем који му је саопштио да ће Србија помоћи њиховој земљи у борби са пожарима.

ЗАЕВ: Председник Вучић ће нам послати хеликоптере како бисмо се изборили са пожарима

Фото: Танјуг/Архива Новости

- Председник Вучић ми је рекао је да ће послати два, три или четири хеликоптера, а бугарски председник Румен Радев најавио је да ће нам такође помоћи у борби са пожарима.

Премијер Северне Македоније Зоран Заев синоћ је саопштио да је пожар у Кочанима локализован захваљујући професионализму ватрогасаца, помоћи која је стизала из целе земље, као и солидарности грађана.

- Систем ради, током целог дана безбедност грађана била нам је на првом месту и до овог тренутка немамо повређених - рекао је он синоћ.

- Захваљујем грађанима који помажу и представницима медија који извештавају благовремено, тачно и одговорно. Сутра ујутро очекујемо помоћ од комшија, председник Пендаровски се чуо са председником Бугарске Радевом, а ја са председником Србије Александром Вучићем и премијером Бугарске Јаневом.

- Помно пратимо ситуацију, нема панике, већина пожара је локализована. Позивам на одговорну размену тачних информација од стране грађана путем друштвених мрежа и медија - додао је Заев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)