ДАТУМ НИЈЕ "ЗАОКРУЖЕН": Нова рунда међустраначког дијалога о изборима, конкретна решења до краја месеца

Д. М.

02. 08. 2021. у 21:14

У СКУПШТИНИ Србије данас је одржан нови састанак у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима без посредовања странаца, којем је присуствовао и председник државе Александар Вучић.

ДАТУМ НИЈЕ ЗАОКРУЖЕН: Нова рунда међустраначког дијалога о изборима, конкретна решења до краја месеца

Председник Вучић био на састанку у парламенту / Фото И. Маринковић

Како незванично сазнајемо, на састанку је било речи о томе да би избори на свим нивоима требало да буду одржани између 20. марта и 3. априла наредне године, што су и законски рокови, али коначна одлука да ли ће се на гласање за различите нивое власти ићи у једном дану још није донета. Разговарало се и о финансирању кампање и функционерској кампањи, као и о евентуалној заједничкој обуци посматрача избора. Договорено је и да буде одржан још један састанак са директорима телевизија.

Шеф парламента Ивица Дачић оценио је да су разговори били конструктивни и добри. Он је захвалио Вучићу што се одазвао позиву и подсетио да су теме биле подељење у четири групе о којима су поново разменили мишљења:

- До краја августа требало би да приступимо проналажењу решења која би подразумевала међусобни договор и да сви буду задовољни колико је могуће.

Он је додао да и даље стоји да договор треба да буде постигнут шест месеци пре избора. Указао је да договор треба да буде такав да на крају нико нема примедбе. Председник парламента је најавио и да ће се наставити пракса обављања консултација око националних и државних питања.

На састанку су учествовали представници СНС, ДСС, СРС, Двери, ПОКС, "Доста је било", "Заветника", "Здраве Србије"...

ЈОВАНОВИЋ: ДОБРА ВОЉА СВИХ

ЛИДЕР ДСС Милош Јовановић, за "Новости", састанак је оценио као врло добар:

- Чини ми се да постоји добра воља на свим странама и да ће се врло брзо постићи договор о решењима. Увек је добро и кад оваквим разговорима имате присуство људи са највишег државног нивоа. Уз сва неслагања која имамо, позитиван сигнал је то што се све решава дијалогом. Значајно је и што се и она овај начин демонстрира јединство, које је више него потребно након последњих удара на Српску и Србе у БиХ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)