ВУЧИЋ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Председник на састанку Радне групе за међустраначки дијалог (ФОТО)

Танјуг

02. 08. 2021. у 14:10

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић стигао је нешто пре 14 сати у Скупштину Србије, где ће присуствовати састанку Радне групе за међустраначки дијалог без присуства странаца.

ВУЧИЋ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Председник на састанку Радне групе за међустраначки дијалог (ФОТО)

Фото: И. Маринковић

Вучића је дочекао председник парламента Ивица Дачић.

Раније су у парламент дошли и поједини представници опозиције, а међу првима председник ДС С-а Милош Јовановић и заменик председника СРС Александар Шешељ, као и шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић.

Очекује се да се данас на састанку направи пресек стања, и да се утврди око чега власт и опозиција могу постићи договор о побољшању изборних услова.

Вучић је синоћ да ће чути примедбе учесника састанка и покушати да се изађе у сусрет свему што је реално и оствариво.

Председник Народне скупштине оценио је да међустраначки дијалог може да буде успешан само уколико су предлози реалиастични, одрживи, прихватљиви за све стране и тиме би се, како је рекао, створили услови да сви учествују на изборима.

Он је рекао да је направљен пресек стања шта су све предлози које опозиционе странке дају, наводећи да ће о томе данас разговарати на састанку.

Вучић ће разговарати са Дачићем и опозиционим странкама које не желе присуство странаца у дијалогу, а то су Српски покрет Двери, Демократска странка Србије, ПОКС, Доста је било, Заветници, Српска радикална странка, Здрава Србија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)