БАЛКАН КАО СИМБОЛ ПРИЈАТЕЉСТВА: Зоран Заев о иницијативи регионалне сарадње

Танјуг

01. 08. 2021. у 20:29

БАЛКАН више није темпирана бомба, већ симбол пријатељства, а регионална иницијатива "Отворени Балкан" ствара могућности да сада много тога урадимо и сами у циљу побољшања квалитета живота грађана, поручио је у интервјуу за Танјуг ТВ премијер Северне Македоније Зоран Заев.

БАЛКАН КАО СИМБОЛ ПРИЈАТЕЉСТВА: Зоран Заев о иницијативи регионалне сарадње

Фото Танјуг

Заев истиче да када то каже говори истим језиком са председником Србије Александром Вучићем и премијером Албаније Едијем Рамом:

- Зато што су нам искрене намере, можемо само да се надопуњавамо. Штавише, као удружени регион много ће више да нас поштује Европа јер удружени можемо да понудимо већу производњу, привучемо већу стопу туризма и понудимо квалификовану радну снагу.

Додаје да верује да ће у предстојећем периоду, и поред негативних реакција из Приштине, Сарајева и Подгорице, и остале земље прићи иницијативи. Заев појашњава да су реакције из поменутих држава безначајне, јер су ставови њихових грађана, према анализама које је видео, позитивни.

Македонски премијер каже да ће фокус у наредном периоду бити да границе између Албаније, Србије и Северне Македоније раде по принципу "нема задржавања, само крени". Он појашњава да губимо милијарду евра чекајући на границама:

- Наши системи безбедности имају одличну сарадњу и деле послове у евентуалној борби против криминала и корупције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)