ОТВОРЕНИ БАЛКАН ЈЕ ИДЕЈА МИРА, БЕЗБЕДНОСТИ И СТАБИЛНОСТИ: Вучић - Много има да се уради за годину и по дана, надам се да ћемо успети у томе

Novosti online

01. 08. 2021. у 20:16

"ОТВОРЕНИ Балкан“ је идеја мира, безбедности и стабилности, идеја коју смо сами донели, која није наметнута, која говори да добро разумемо шта се дешава око нас, али и да нећемо да слушамо и служимо другима, да не будемо њихови покусни кунићи, да у сагласности са светским околностима радимо оно што је најбоље за наш народ, истакао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

ОТВОРЕНИ БАЛКАН ЈЕ ИДЕЈА МИРА, БЕЗБЕДНОСТИ И СТАБИЛНОСТИ: Вучић - Много има да се уради за годину и по дана, надам се да ћемо успети у томе

Фото: Принтскрин РТС

Вучић је, за РТС, казао да се ради о историјској одлуци, а да ли ће земље које у томе учествују бити способне да је спроведу остаје да се види.

- Надам се да ћемо успети у томе. Надам се да ћемо имати толико страсти и уверења у спровођењу колико имам ја. Много има да се уради за годину и по дана. Морате да идете не само на усаглашвање ПДВ система, мора се ићи на размену информација да би камиони и путници могли да пролазе без граница, да се ураде царински прописи. Има милион ствари да урадите и то наше администрације морају да ураде, да би омогућили људима да не виде границе када буду путовали у Северну Македонију или Албанију - објаснио је он.

Истакао је да од тога имају огромне користи наша предузећа.

Навео је, као пример, да има 5. 300 предузећа из Србије која раде само у Северној Македонији, а број заинтересованих је много бвећи.

Вучић је казао да су врата "Отвореног Балкана" отворена за све, али је додао "никога више не јуримо".

- Ко год жели добродошао је. Како ће неко у Сарајеву или Подгорици за годину и по дана, када укинемо границе између нас, објаснити својим грађанима, а они буду чекали са камионом љубеница много сати, и те лубенице више нису лубенице после толиког чекања“; рекао је он.

Вучић је нагласио да је то њихова одлука, и да је, ко жели, добродошао, а ко не жели ништа од тога.

- Радимо што најбоље можемо за свој народ и наше земље - подвукао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)