ОРЛИЋ: Жути тајкун Драган Ђилас се пронашао у улози Пабла Ескобара

Novosti online

31. 07. 2021. у 16:58

ЧЛАН Председништва Српске напредне странке Владимир Орлић издао је саопштење у ком тврди да је Драган Ђилас био "господар живота и смрти" у медијима.

ОРЛИЋ: Жути тајкун Драган Ђилас се пронашао у улози Пабла Ескобара

Фото: Танјуг

Његово саопштење преносимо у целости:

Жути тајкун Драган Ђилас, пошто се изгледа пронашао у улози Пабла Ескобара на челу финансијског крила мафије чији су се улични оперативци јуче суочили са оптужницом и претњом доживотне робије за своја зверства, поново би да "штити" ПКБ, државну касу и слободу медија? Да неће можда да их заштити од - себе? Већи грабљивац од Ђиласа никад још на све побројано - није ударио.

Прво на ПКБ, који према наводима из самих Ђиласових редова, у извештају његове Црте и Истиномера, за вакта тајкуна Ђиласа бележи штету од 36 милиона евра 2010. године, па 18 милиона евра 2011. године, и тако редом, све скупа до - преко 80 милиона евра директне штете до тренутка кад је народ Ђиласа и његов картел отерао. Транге-франге комбинације да се отписом дугова оволика штета представи као "успех" ПКБ нису превариле никог. Као ни Ђиласова намера да предузеће до краја уништи и преузме га басплатно. Очигледно то још увек не може да преболи.

Као ни чињеницу да више не може да ровари по државној каси, што је такође радио као нико пре и после њега, да препродаје секунде на јавном сервису, својим фирмама намешта послове са државним и градским предузећима и установама. Па још да све то његова банда зачини узимањем кредита од 7-8%, које народ после враћа, а од којих паре виде само тајкунске фирме. И од тих пара и дан - данас плаћају бандите на платном списку тајкуна, њихове порше баханалије и слично мафијање. Приступ народним парама тек не може да преболи Ђилас, нити то уме да сакрије.

Као и у чувеном походу на медије, у којима је Ђилас био господар живота и смрти - крало се и отимало свуда. Зашто од силних пара које је тада награбио не финансира тајкун данас штампање још неких новина, ако га то стварно брине, у штампарији која и данас припада фирми преко које је узимао паре из буџета - и на саму фирму, а и на управо ту штампарију? Шта га спречава да штампа шта год хоће? Можда брине: да ће деловати мање убедљиво његова прича о "слободи медија" и његове претње улицом? Ако је то посреди - џабе се брине. Ни овако му нису лажи и пренемагања прошли код народа, ни овако народ није успео да уплаши насиљем и туђим крвавим главама. Баш као што му ни овако народ није заборавио пљачку и уништавање, па неће ни да дозволи да Србија падне у руке мафијаша из тајкунског картела - никада више. Да се Ђилас не брине, Србију ће управо од њега и сличних грабљиваца да заштити - чврста и јасна народна воља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)