НЕДИМОВИЋ: Њихов домет и заоставштина ПКБ-а су милионски дугови

Novosti online

31. 07. 2021. у 12:38

АКО бисмо све разлике занемарили и оставили само једну, опет би и на тој једној подршка грађана била већа од 60% у односу на њихову која се мери на рекордних 2%. Та разлика стаје у једну реч - рекао је Бранислав Недимовић, члан Председништва Српске напредне странке.

НЕДИМОВИЋ: Њихов домет и заоставштина ПКБ-а су милионски дугови

Фото Н. Фифић

- Истина. Ето те мале разлике где се потпуно разилазимо. Неко ко каже да је ПКБ цветао у њихово време, а доведе га до дуга од 80 милиона евра и 7 милиона евра дуга за порез, новца београђана, истих оних за које се као залажу и то на сав глас, мора да има озбиљан проблем у глави. Извините на оштријем речнику, али истина је за њих увек горка била, па тако и сада. Дакле, милионски дугови, распаднуте фарме, пропале зграде, смештај за раднике као из хорор филмова, то је укратко њихов домет и заоставштина ПКБ-а. Слика говори хиљаду речи и њоме у сваком тренутку могу потврдити све изнете аргументе. Данас слика после приватизације исто говори више од хиљаду речи, али неку сасвим другу причу.

Одакле да кренем са том новом причом? Да ли о приносу млека по крави који је у њихово време 2011. године био око 7300 литара, а данас 8400 литара или можда о дупло већим платама радника, а према речима истих, беспрекорним условима, историјским приносима у ПКБ-у на ораницама, далеко већим и од просечних у држави. Пшеница која је дошла до 8,4 т по хектару, јечам 8,9 т или уљана репица 4,4 т приноса. Да ли да говорим о 60 милиона евра већ спроведених инвестиција, иако су за овај рок били обавезани за дупло мање. Да ли је улагање од 20 милиона евра само у механизацију озбиљан аргумент? Да ли је 180 км потпуно очишћених каналских мрежа од укупно 260 довољно битно?

Велики еколози видим да за десет година своје владавине нису успели ни обичан смрад из каналских мрежа ПКБ-а да реше. Исти тај несносан смрад који је људима из околних насеља годинама загорчавао живот је неутралисан и ето да их научимо нечему, употребом морских алги. Него, кад смо код свемирског брода као описа ПКБ-а који видим да озбиљно смета Ђиласовим пуленима, само пример примене тзв. редуковане обраде ораница, како би се смањила емисија угљен диоксида за 4 пута и живот свима учинио здравијим и еколошки чистијим, је за њихове домете не свемирски брод, него свемирска станица са хиљадама свемирских бродова.

Стручњаци, ако нисте знали, тако се бори за нашу децу и њихову будућност. Овако бих могао још на неколико страна да пишем, али чујем да је и Ал Дахра, на чему сам им посебно захвалан, пустила у јавност стварне слике и прилике у њој, како код радника, тако и код крава за које наводно брине аграрни експерт/неуспели пресретач по селима и његов за мале паре-мецена Ђилас. Када јавност коначно види стање у ПКБ-у, очекујем да као и после сваке њихове разоткривене масне обмане јавности, брже боље се поново направе луди и без трунке стида наставе да износе своје јалове планове за све и свашта, осим за Србију и њене грађане - саопштио је Недимовић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)