ВУЧИЋ: Хистерија тек долази у септембру и октобру

Танјуг

27. 07. 2021. у 14:40

ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић изјавио је данас да у Србији сви имају право на своје мишљење и да му је жао кроз шта пролазе новинари Љиљана Смајловић и Никола Томић након ставова изнетих у емисији Прве телевизије, јер како је рекао, за оне који их нападају нису били довољно опозициони.

ВУЧИЋ: Хистерија тек долази у септембру и октобру

Фото: Танјуг

На питање новинара да коментарише нападе на Смајловићеву и Томића, Вучић је рекао да је накнадно погледао њихово гостовање на поменутој телевизији да притом никога нису увредили и ни о коме нишу ништа ружно рекли.

Ограђујући се да Томића мање познаје и да је, како је рекао, колико зна увек припадао "другосрбијанској елити", Смајловићеву, односно њен рад познаје одлично.

- Неретко сам мислио другачије од ње, али сам увек смео да јој то кажем као што је и она мени увек смела да каже, ако мисли другачије. Она је истински независан новинар, има свој мозак и своју главу, не плаћа је влада нити било ко споља - рекао је Вучић.

Приметио је да је очигледно да у Србији може да постоји само једна апсолутна истина, коју намећу тајкуни и они који би да под скутима одређене стране силе остварују профит, политичке и друге резултате.

- Вређати само због става, замислите да такви упављају земљом. Да се таква хајка води против Тоимића и Смајловић... Шта су они рекли нетачно - упитао је председник.

Пошто је, каже, види то да је главно "хајде да саслушамо мене и Вулина", Вучић је понудио да буде саслушан.

Не би, подсећа, било први пут.

За себе каже да је "већ био довољно глуп" да оде на полиграф због ветропаркова, иако то нису урадили на Пајтић ни Удовички.

Ако треба, истиче, поново ће ићи на полиграф јер, како каже, "када говорите истину и када сте чисти пред собом онда сваког можете да погледате у очи".

Јер, указује, иза су резултати попут Београда на води, мостови, аутопутеви, путевима, брзе пруге...

- Та врста апсoлутне истине која је најчешће објективна лаж, којима располажу њихови медији... Ви имате да вам у њииховим медијима гостују и праве вести 12 радника запослених у фирми Ђиласа. И никоме ту ништа није чудно, иако тога никада није било у Србији - рекао је председник.

Ми истакао је, данас у Србији имамо политичке странке које су претворене у фирме.

Све то је, каже, почело да га забавља, јер ништа не могу да му нађу ни да располаже млијардама евра ни било шта друго.

- Установили смо да сте све о мојој породици слагали, а хистерија ће тек да уследи у септембру и октобру јер се приближаваjу избори - рекао је Вучић, који је приметио да је, на пример, он кога подржава 60 одсто грађана Србије неупоредиво мање гостовао на РТС-у него Обрадовић који има један одсто подршке грађана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)