ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Србија убијања никоме неће да опрости - У првих седам месеци немамо ниједно мафијашко убиство

Танјуг

27. 07. 2021. у 14:00 >> 14:07

СРБИЈА убијања никоме неће да опрости, поручио је данас председник Александар Вучић и истакао да ће, када се установи ко су људи из МУП-а и врха државе који су радили са мафијом, они бити ухапшени.

ПОРУКА ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: Србија убијања никоме неће да опрости - У првих седам месеци немамо ниједно мафијашко убиство

Фото: Танјуг

- Оног секунда када будемо установлили ко су лица за која постоји основ сумње да су починили кривична дела, она ће бити ухапшена - рекао је Вучић на питање ко су људи из врха МУП-а и државе који су радили за мафију, а који се не спомињу.

Како је рекао, за сада постоје претпоставке, оперативне информације, подаци, а постоји, каже, више информација чак и за различита убиства.

- Дошло се и до неких транскрипата до којих није било лако доћи, јер су склањани из разговора лица која су, у складу са законом, била прислушкивана, а која су убијена. Па ћемо да видимо да ли се ту можда крије мотив за убиства - рекао је Вучић.

Председник је поручио да Србија убијања никоме неће да опрости.

Поновио је и да је поносан на чињеницу да ове године нема мафијашких убистава.

Према његовим речима, драматично се смањује број извршених кривичних дела, јер напредује полиција, техника, форензика, те је данас тешко извршити кривично дело, а да се остане некажњен.

- Важно је да наставимо борбу против организованог криминала, да можемо у наредним годинама да се похвалимо резултатима који би били међу најбољима у Европи. Ако дочекамо крај године, са не више од три мафијашка убиства у целој земљи, то би био фасцинантан успех. Зато сам задовољан што седам месеци немамо ниједно такво убиство, чак ни покушај - рекао је Вучић.

Додао је да верује да ће се заједничким, координисаним радом и трудом МУП-а и БИА успети да се одрже мир, безбедност и да се гарантује сигурност свима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)