ИНТЕРВЈУ Дарко Глишић: Кољачи хоће немирима да мењају власт

Д. МИЛИНКОВИЋ

26. 07. 2021. у 10:00

СТАБИЛНА Србија не одговара никоме, поготово не неким државама у окружењу.

ИНТЕРВЈУ Дарко Глишић: Кољачи хоће немирима да мењају власт

Фото П. Милошевић

А поготово је због тога несрећан председник једне која је права фабрика криминалних кланова. Када на то додате тајкуне уплашене за своје милионе, онда добијете хистерију коју имамо последњих неколико дана у којој су кредибилни савезници кољачи људи и њихови искази.

Овако председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић, у интервјуу, за "Новости", одговара на питање са којим циљем је пласиран исказ озглоглашеног Вељка Беливука тужилаштву, вође криминалне групе која се терети за најмонструозније злочине.

Како коментаришете Беливукове тврдње да је имао и личне контакте са председником Вучићем и другима из врха власти, који су од њега "тражили одређене услуге"?

- Зар изјаве некога ко је клао људе заслужују коментар? Такве ноторне лажи су очајнички покушај оних који су суочени са доживотном робијом да изазову немире и промену власти, како би државу преузели они који их на својим медијима узимају за савезнике, надајући се да ће им то донети слободу.

Наводно је током давања исказа поменуо и ваше име?

- Да нисам челник ИО и близак председнику, моје име не би ни било поменуто. Овако сам стављен у контекст измишљене приче од почетка до краја, само са једним циљем, да се напакости Александру Вучићу.

Шта је циљ скупова које СНС одржава широм Србије и како одговарате на коментаре да је реч о "тајним окупљањима"?

- То су били радни састанци на којима је присуствовао председник странке, а колико су тајни најбоље говори податак да је њима присуствовало 15.500 наших чланова градских и општинских одбора. У Нишу смо окупили одборе из централне Србије, у Новом Саду из Војводине, а у Београду свих 17 београдских одбора и на том смо састанку и изабрали повереника ГО.

Фото П. Милошевић

Да ли је СНС поставио циљ за наредне изборе - који је минимум освојених гласова којим бисте били задовољни?

- Грађани Србије одређују проценте и број гласова. И свакоме дају баш онолико колико је заслужио. Ми на сваке изборе, без обзира на ком су нивоу, идемо да победимо и народне воље се не плашимо.

Да ли ће догодине на пролеће у истом термину бити одржани избори на свим нивоима - председнички, републички, локални и за Београд?

- Засигурно иду они избори којима долази време, а то су председнички, градски у Београду и неколико локалних, попут Бора, Аранђеловца и Смедеревске Паланке. Не искључујем могућност парламентарних, а да ли ће их бити, видећемо.

Залажете ли се за самостални наступ СНС или у коалицији са досадашњим партнерима? Дачић предлаже да СНС и СПС имају заједничког председничког кандидата, подржавате ли то?

- О томе за шта се залажем, прво обавестим страначке органе, што саветујем и моје страначке колеге. А одлуку како ћемо изаћи на изборе, донећемо када за то дође време.

Из других странака већ позивају Вучића да истакне председничку кандидатуру. Када ће се СНС изјаснити о томе?

- Нема дилеме ко Србију и даље може да води напред. Његови резултати су невероватни и забележили смо напредак у свим друштвеним сферама. Да не говорим о томе да је као озбиљан лидер вратио образ Србији у свету. Нема дилеме кога наши чланови желе као кандидата и када дође тренутак да се изјаснимо, биће то апсолутно јединствена одлука.

Како гледате на захтеве дела опозиције да Вучић не буде носилац изборне листе СНС?

- Њихов једини захтев је да Вучић не постоји. Да се чак забрани и изговарање његовог имена. Али, толико је резултата његовог рада на све стране, путева, фабрика, болница, да једноставно не можете а да не приметите шта је све урадио за ову државу. И не ради се ту ни о каквим изборним условима, већ о изговорима за безидејност опозиције која би да их неко ухвати за руку и доведе на власт.

ЗА ШТА СТРАНКА СПРЕМА ШАПИЋА

За коју функцију странка спрема Александра Шапића, с којим обилазите градске и општинске одборе СНС?

- Ове недеље завршавамо радне састанке у 30 одбора и сви су били више него успешни. Ко ће где бити кандидован одлучиће страначки органи, а једино за шта се странка спрема су унутарстраначки избори на јесен и локални избори у Мионици и Неготину крајем године. Људе не привлачимо функцијама, већ политиком и резултатима.

ГДЕ СУ ПАРЕ

Очекујете ли да део опозиције, који је бојкотовао прошлогодишње изборе, сада изађе на биралишта?

- Од тог дела тајкунске опозиције очекујем да кажу где су паре које су отели од овог народа и посејали по рачунима широм света. А на изборе бих волео да изађу само из једног разлога, да виде колико им народ не верује.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (31)