"И ДАЉЕ БИ КОМПЛЕКСАШИ ИЗ ХРВАТСКЕ МРЗЕЛИ СРБЕ": Министар Вулин о суманутим нападима на Вучића из Загреба

Новости онлине

25. 07. 2021. у 12:18

МИНИСТАР унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да се хрватска политичка и медијска сцена граде на мешавини комплекса и мржње према Србији и Србима, након што су тамошњи медији напали председника Србије Александра Вучића зато што је сину дао име Вукан.

И ДАЉЕ БИ КОМПЛЕКСАШИ ИЗ ХРВАТСКЕ МРЗЕЛИ СРБЕ: Министар Вулин о суманутим нападима на Вучића из Загреба

Фото: Танјуг

- Павелић је у време НДХ доносио расне законе који су имали задатак да дају правни основ за истребљење Срба. То је било у Хитлеровој НДХ, а у Милановићевој и Пленковићевој Хрватској, чланици ЕУ, Вучићу се одређује које ће име наденути свом сину. Ако би били приземни, злобни и глупи као писци текстова у Јутарњем листу, онда би требало да тражимо прогон сваког кума и оца који је свом сину или кумчету дао име Анте, Адолф, Андрија, Динко, Јуре, Миро, Фрањо и сви други којима смо запамтили имена по усташким и нацистичким злочинцима. Хрватска политичка, али и медијска сцена гради се на мешавини комплекса и мржње према Србији и Србима - изјавио је министар Вулин.

Он каже да то што се Вучићев син зове Вукан једино говори о томе да су му отац и мајка Срби и да су му дали лепо име.

- Могли су да му дају и неко друго име, и даље би били Срби и даље би волели свог сина, и даље би будале и комплексаши из Хрватске политике и медија мрзели Србе, а посебно Вучића, јер је ојачао Србију. Ако је некоме нејасно зашто је потребно да Срби заједно одлучују о свему што им одређује постојање, нека прочитају како Јутарњи лист, без осуде иједног државника из Хрватске, напада Вучића што му се син зове Вукан - закључио је Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)