ВУЛИН: Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спречена или игнорисана!

Novosti online

23. 07. 2021. у 13:41

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, реаговао је на то што је Валентин Инцко, високи представник у Босни и Херцеговини, наметнуо допуне у Казненом закону Босне и Херцеговине којима се забрањује и кажњава негирање геноцида и величање ратних злочинаца.

ВУЛИН: Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спречена или игнорисана!

Фото Танјуг

- Истина се не може наметнути законом. Одлазећи високи представник Валентин Инцко решио је да Србе ућутка и забрани им да говоре истину о грађанском рату у БиХ. На самом крају мандата Инцко је решио да се освети свим народима у БиХ и да земљу коју није заволео нити је било чиме добрим задужио узнемири и подстакне расправе и поделе - поручио је Вулин и питао се шта ће да се деси уколико милион Срба из Републике Српске потпише петицију у којој сведочи да геноцида није било.

- Хоће ли сви ићи у затвор и како ће се звати затвор у коме ће за истину страдати милион Срба, да ли ће се тај затвор звати БиХ? И да ли се забрана сведочења истине односи само на Србе у БиХ, да ли ће на Интерполовој потерници завршити и Срби из Србије и сви други слободномислећи људи који не признају оно чега није било? И да ли ће овај закон послужити за коначни обрачун са Александром Вучићем и свима нама који не дамо да Срби постану народ геноцида? И шта ће рећи Инцко и они који га подржавају ако Србија донесе закон о забрани признања Косова и Метохије као независне државе и на потерницу стави све који о АП КиМ говоре као о држави Косово? Ако има разума, Инцкова освета народима у БиХ ће бити или спречена или игнорисана - додао је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)