ИМАМО ДОКАЗЕ ДА СУ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ВИСОКОГ ЗВАНИЧНИКА: Вучић о Беливуковом клану - "Више никада неће угледати светлост дана"

Novosti online

22. 07. 2021. у 13:19

Вучић је изјавио да су напади на њега од стране Вељка Беливука били очекивани и предвиђани. Он је током данашњег обраћања у Крагујевцу истакао и да надлежни органи имају доказе да је Беливуков клан планирао убиство високог званичника.

ИМАМО ДОКАЗЕ ДА СУ ХТЕЛИ ДА УБИЈУ ВИСОКОГ ЗВАНИЧНИКА: Вучић о Беливуковом клану - Више никада неће угледати светлост дана

Фото: Танјуг/Д.К.

- Ово говори о очају оних који нас за било шта оптужују, оних који немају програм, који су пљачкали земљу. Њихова нада је Беливук! Имамо доказе да су планирали убиство високог званичника. Убиство другог су најављивали. Они су убили Кићу и многе друге. Монструозна је то банда. Обећавам вам да ће држава да уради све да тужилаштво има довољно доказа да више никада не угледају светлост дана - каже Вучић.

Претходно је председник је да је логично да убице и кољачи када виде када стигне оптужница и виде доказе, покушау да се политички извлаче из свега, добију политичку подршку као што су је добили од појединих политичара.

Вучић је, на питање да прокоментарише објаву "Крик-а" о томе шта је Беливук рекао полицији помињући људе са власти, указао да је тај исти „уважени господин рекао да није никога убио, заклао, да у фина господа којима је сместио режим".

Истако је да је поносан на чињеницу да су њега оптужили јер свакоме је јасно да су се, како је рекао, виђали са мном то не би поменули.

- А нису поменули оне с којима су се стварно виђали, са којима су сарађивали у и изван земље. Никада у животу нисам видео тог човека, нити разговарао са њима - казао је он.

Вучић је истакао да, ако се видео с њима на било којој локацији, или разговарао са њима, не само да је спреман да се склони са места председника, већ и сам да се пријави и остане затвору до краја живота.

Зашто су изабрали такав начин одбране - нису га они смислили, већ они који им доносе поруке. Обелоданићемо како мафијашки консиљере доносио те поруке", најавио је он.

Коментарисао је како Беливук и његов саучесник тврде да је све у договору с њим радио.

- Један је рекао да смо се састајали у стану на Звездари, други у кући у Ритопеку. Размишљао сам дуго да ли да одговорим. Наредних дана биће занимљиво јер ћу се обратити нацији. Потребно ми је 48 сати или можда нешто мањед а покажем истину“; најавио је он.

- Беливук очекује да буде кандидат за председника, а Марко Месар за премијера јер су у многоме задужлили пријатеље на сцени - приметио је Вучић иронично.

Вучић је казао да је, када је хапсио Мишковића већ рекао да неће никоме да плаћа рекет, и да је знао да ће га то скупо коштати јер се радило о једном од најмоћнијих тајкуна.

-Знао сам како ће да уследи и колико година ће се водити кампања против мене. Први пут када сам изговорио да не разумем како је могуће да се променио ДНК налаз у вези убиства на шинама, креће моје прислушкивање, кампања како сам спасавао неке жене од судова што су биле моје љубавнице или шта друго, до тога да сам имао односе са мушкарцима, неким водитељима - објаснио је он додајући да су то све ситнице.

Тражили су све време од мене суштински да плаћам рекет.

- И у овим тексту кажу "ако се Вучић не опамети". Нећу да плаћам рекет, наставићу да показујем народу да ћемо да победимо убице, криминалце, и све помагаче, како политичке, тако и медијске и све друге. Нећу да се повлачим пред убицама и кољачима, и њиховим политичким помагачима - поручио је он.

Вучић је казао да ће се „борити док је жив, борити за слободну Србију, и да никада неће имати било ко право да убија некога".

- Ма колико мени било тешко тућићу се против убица, ако ништа поносан сам на чињеницу што су мене видели као највећег непријатеља, неког кога не могу да поткупе и уплаше. Нико од њих никада ме неће уплашити, борићу се истином до последњег даха - рекао је он.

Вучић је казао да је спреман одговори на све надлежним органима и да иде на полиграф.

Каже и да власти поседују доказе како су смишљали приче и говорили „како ћемо полудети од беса".

- Нисам полудео од беса већ поноса што не можете да ме уплашите ни снајперима, ни милионима од дроге - нагласио је он.

Истакао је да ће власти осигурати актуелни мир, у којем протеклих месеци није било ниједно мафијашко убиство.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)