КОМПЈУТЕРСКИ ПРОГРАМ "ПОЈЕО" ДОКАЗЕ: У Хагу ће бити радно цело лето, технички проблеми у процесу против лидера тзв. ОВК

С. С. Р.

21. 07. 2021. у 21:26

СПЕЦИЈАЛИЗОВАНО тужилаштво у Хагу најавило је у среду, током статусне конференције у процесу који се води против некадашњих лидера тзв. Ослободилачке војске Косова Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа Сељимија да ће радити и током летње паузе, од 26. јула до 16. августа, како би до 27. августа припремили вештачења доказа за обелодањивање.

КОМПЈУТЕРСКИ ПРОГРАМ ПОЈЕО ДОКАЗЕ: У Хагу ће бити радно цело лето, технички проблеми у процесу против лидера тзв. ОВК

Фото: Printskrin

Клер Лосон, из тужилачког тима, пожалила се на потешкоће у раду компјутерског програма у који се уносе списи, јер је у њему нестао један цео комплет материјала и још није пронађен.

- Досад су обелодањени сви прегледани, потенцијално ослобађајући материјали за окривљене, а они материјали који још нису прегледани биће обелодањени у наредном периоду - рекла је она.

Одбрана је негодовала јер је, према ранијем плану, требало да већ имају вештачења, међу којима су и извештаји форензичара.

- У новембру је тужилаштво тражило да суђење почне у јулу, а сада нам каже да ни доказни материјали неће бити спремни за обелодањивање, у задатом року до петка 23. јула - навео је Лука Мишетић, адвокат Тачија. - У овој фази ми немамо информације о 102, од укупно 200 сведока.

Секретаријат суда обелоданио је у среду да је Весељи био три дана на КиМ у тајности због смрти оца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)