ЛАЈЧАК ПОСЛЕ НОВЕ РУНДЕ ДИЈАЛОГА: Састанак био тежак, данас смо постигли веома мало

Танјуг

19. 07. 2021. у 18:47

САСТАНАК делегација Београда и Приштине на виском нивоу био је тежак и показао је потпуно различит приступ две стране, изјаво је данас високи представник Европске уније за дијалог Београда и Приштне Мирослав Лајчак.

ЛАЈЧАК ПОСЛЕ НОВЕ РУНДЕ ДИЈАЛОГА: Састанак био тежак, данас смо постигли веома мало

Фото Танјуг

- Последица тога је да смо данас постигли веома мало -  рекао је он.

Лајчак је рекао да је разговарано је о неколико разчлитих предлога, а да је једини исход о којем данас може да извести да ће се дијалог наставити.

- Стране су се сагласиле да ће главни преговарачи одржавати састанке на месечном новоу под посредством Европске уније, да ће се решавати актуелна питања и припремити састанци на високом нивоу у одговарајућем тренутку - казао је Лајчак.

Према његовим речима, председник Србије Александар Вучић и премејер привремених приштинских институција Аљбин Курти су се договорили да се састану у септембру.

- За нас, Европску унију, важно је да нагласимо да европска будућност Србије и Косова зависи од нормализације њихових односа - нагласио је Лајчак.

- Зато очекујемо од обе стране да раде заједно, да превазиђу наслеђе прошлости и реше сва нерешена питања - навео је он.

Данашњем састанку на виском нивоу присуствовао је и високи представник ЕУ за спољну политику и безбедност Жозеп Борељ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)