САМОУБИСТВА ДЕЦЕ УСЛЕД ЗАКЉУЧАВАЊА: Драматични извештаји из Лондона и Вашингтона о последицама епидемије вируса

Д. В.

17. 07. 2021. у 23:09

Пет пута више деце и младих извршило је самоубиство него што је умрло од ковида 19 током прве године пандемије у Уједињеном Краљевству, стоји у Извештају истраживача са Универзитетског колеџа у Лондону, Универзитета у Јорку, Универзитета у Ливерпулу и Универзитета у Бристолу.

САМОУБИСТВА ДЕЦЕ УСЛЕД ЗАКЉУЧАВАЊА: Драматични извештаји из Лондона и Вашингтона о последицама епидемије вируса

Фото Pixabay

У студији је откривено да је само 25 деце млађе од 18 година умрло од ковида 19 од почетка пандемије до краја фебруара 2021. Више од шездесеторо деце је умрло након позитивног тестирања, али је у 36 случајева утврђено да вирус "није допринео њиховој смрти".

Како се подсећа, још у новембру је др Џон Врајт из Брадфордске краљевске болнице издао упозорење да закључавање због короне узрокује пораст штете код деце и предозирање дрогом код деце. Тврдње британског специјалисте средином прошле недеље застрашујуће је потврдио амерички CDC подацима о смртним случајевима од предозирања дрогом углавном младих, а организација је открила да је укупан број за 2020. годину порастао за 30 одсто на рекордних 93.331 у односу на претходну годину.

Према подацима CDC, прошле године је 93.331 Американац преминуо од предозирања дрогом. То је у поређењу са 72.000 из 2019. године, више од претходног рекорда, извештава "Вол стрит џорнал".

"То је запањујући број чак и за нас који смо пратили ово питање", рекао је Брендан Салонер, ванредни професор здравствене политике у школи за јавно здравље Џонс Хопкинс Блумберг.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)