ПРОВОЦИРАЈУ И ВЕЛИЧАЈУ ТЕРОРИСТЕ: Говор мржње и према српској деци у Косовској Витини, ОВК исписали на улазу у школу! (ФОТО)

Д. З.

16. 07. 2021. у 21:48

КАНЦЕЛАРИЈА за Косово и Меотхију саопштила је да “у јеку негативне кампање против српског народа на Косову и Метохији, бројних напада на српску имовину, поново данас сведочимо новом инциденту”.

ПРОВОЦИРАЈУ И ВЕЛИЧАЈУ ТЕРОРИСТЕ: Говор мржње и према српској деци у Косовској Витини, ОВК исписали на улазу у школу! (ФОТО)

Фото: Канцеларија за КиМ

Наиме, испред школе у селу Бинач, у општини Косовска Витина, исписан је графит УЧК.

- Овај срамни чин, који велича теророристичку организацију која је толико несреће нанела српском народу на Космету, узнемирила је Србе у овом селу. Овом инциденту посебно даје на тежини то што се у близини места где је исписан графит налази и српска црква, трн у оку свим екстремистима на Косову и Метохији - истичу из Канцеларије за КиМ.

Додаје се да “нема сумње да серија интензивних напада и инцидената долази као последица експлозивних изјава и оптужби на рачун Срба од стране политичара из Приштине.”

- Говор мржње који генерише насиље на делу. Пред заказан дијалог у Бриселу, Албанци сликовито показују да нису заинтересовани за успостављање нормализације односа са Србима, за верску и националну толеранцију, већ се готово свакодневно различитим средствима служе да покажу да не желе да деле простор са српским народом -з акључује се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Фото: Канцеларија за КиМ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)