НОВИ УДАР НА КОСОВСКЕ СРБЕ! Графити који славе терористе УЧК осванули на школи, црква им је трн у оку

Танјуг

16. 07. 2021. у 16:16

ИСПРЕД школе у селу Бинач, у општини Косовска Витина, исписан је графит УЧК, саопштила је данас Канцеларија за Косово и Метохију и оценила нови инцидент као срамни чин који велича "терористичку јеку негативне кампање" против српског народа и њихове имовине на Косову и Метохији.

НОВИ УДАР НА КОСОВСКЕ СРБЕ! Графити који славе терористе УЧК осванули на школи, црква им је трн у оку

Фото: AP Photo/Visar Kryeziu

Овај срамни чин, који велича терористичку организацију која је толико несреће нанела српском народу на Космету, узнемирила је Србе у овом селу, наводи канцеларија у саопштењу.

Указују и да овом инциденту посебно даје на тежини то што се у близини места где је исписан графит налази и српска црква, "трн у оку свим екстремистима на Косову и Метохији".

- Нема сумње да серија интензивних напада и инцидената долази као последица експлозивних изјава и оптужби на рачун Срба од стране политичара из Приштине. Говор мржње који генерише насиље на делу - наводи Канцеларија.

Истиче и да пред заказан дијалог у Бриселу, Албанци сликовито показују да нису заинтересовани за успостављање нормализације односа са Србима, за верску и националну толеранцију, већ се готово свакодневно различитим средствима служе да покажу да не желе да деле простор са српским народом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)