КРАЈ АЛБАНСКИМ ЛАЖИМА? Тужилац из Пећи нема сазнања о двојици Срба у Дечанима

Танјуг

16. 07. 2021. у 11:09

ГЛАВНИ тужилац Основног суда у Пећи, Агим Курмехај, изјавио је да то тужилаштво нема информације о наводном боравку двојице Срба на подручју Дечана пре "тровања одређеног броја становника" и да је с тим у вези затражио "хитан извештај" полиције, пренео је приштински портал КосоваПрес.

КРАЈ АЛБАНСКИМ ЛАЖИМА? Тужилац из Пећи нема сазнања о двојици Срба у Дечанима

Фото Д. Зечевић

Он је то рекао након што су се јуче у делу приштинских медија појавиле тврдње да су пре тровања одређеног броја становника с подручја Дечана водом, у близини водовода виђена двојица Срба.

Коментаришући те тврдње председник Александар Вучић је рекао да Београд има детаљну анализу кретања двојице Срба која су се кретала на том терену возилом са новосадским таблицама и да нису били ни близу места за које се тврди да су виђени.

Вучић је рекао и да треба сачекати и чути шта ће још да се појави као информација у вези са случајем тровања.

Бацање сумње да су Срби наводно одговорни за тровање у Дечану дошле су четири дана уочи наставка дијалога у Бриселу.

Иначе, приштински Институт за јавно здравље саопштио је јуче да су у узорцима воде узетих у понедељак из региона Дечана идентификоване одређене бактерије које могу да утичу на загађење воде за пиће.

Препоручено је, између осталог, да се повећа контрола санитарне и здравствене инспекције, али и да су тимови задужени за регионални водовод на терену и деблокирају канализационе чворове и проналазе слабе тачке у мрежи, где се вода за водоснабдевање меша са канализацијом и септичким јамама.

Председник општине Дечани Башким Рамосај саопштио је јуче да се број оних који се жале на здравствене проблеме смањуе.

Рамосај је на конференцији за новинаре рекао да регионално водоводно предузеће "Хидродрини" више неће бити надлежно за Дечане.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)