АУСТРИЈСКЕ ФИРМЕ НАС ХВАЛЕ: Министар Никола Селаковић у посети Бечу

В.Н.

16. 07. 2021. у 07:25

СРБИЈА је важан партнер Аустрији, а односи двеју земаља веома су блиски, уз значајан простор за повећање економске размене, поручили су јуче министар спољних послова Никола Селаковић и аустријска министарка за дигитализацију и привреду Маргарете Шрамбек.

АУСТРИЈСКЕ ФИРМЕ НАС ХВАЛЕ: Министар Никола Селаковић у посети Бечу

Фото Танјуг

Након састанка са Селаковићем, Шрамбекова је изразила задовољство што су аустријске компаније међу највећим инвеститорима у Србији, јер запошљавају велики број људи.

Селаковић, који борави у званичној посети Аустрији, казао је да је то што је посету започео састанком са министарком привреде знак одличне сарадње двеју земaљa и доказ добрих економских односа:

- Аустрија је други инвеститор у Србији, а улагања у последњих 10 година су око 2,5 милијарди евра.

Напоменуо је да су обе земље прошле кроз тежак период ковид-кризе, у којој је трпела и трговинска размена, која се сада полако враћа на ниво пре пандемије.

- Драго ми је што сам данас разговарао и са представницима појединих аустријских компанија које послују у Србији. Разговарали смо о потешкоћама које и даље имају, али сам чуо и много доброг о свему што је Влада Србије урадила у последњих седам, осам година - рекао је министар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)