ВУЧИЋ О ТРОВАЊУ У ДЕЧАНИМА: Само чекам и слушам шта причају, а у међувремену се наоружавају

Танјуг

15. 07. 2021. у 13:57

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић изјавио је данас да има податке из Дечана, да су две особе у возилу новосадских таблица били у тој општини, али да нису били ни 500 метара близу изворишта воде и да чека и слуша шта ће све да кажу.

ВУЧИЋ О ТРОВАЊУ У ДЕЧАНИМА: Само чекам и слушам шта причају, а у међувремену се наоружавају

Фото: Танјуг

Он је то рекао коментаришући најновије изјаве представника Приштине да су пре масовног тровања у Дечанима примећена "два сумњива Србина".

-Дешавају се многе ствари. Чекамо и слушамо шта ће све да кажу, рекао је Вучић и подсетио да се у региону за све сукобе и лоша дешавања криви Србија.

-Када све то чујете не можете да увежете како је некоме све то пало на памет. Па онда видите да пишу да Курти не жури са диалогом јер чека промену власти у Београду. Када погледате све то јасно вам је шта се дшава и колико је тешка и незавидна поилитичка позиција Србије, рекао је Вучић.

Он је казао и да је приметно да се сви у региону наоружавају, и поменуо да Албанија купује "барјактаре", а да Турска и САД достављају значајна возила и опрему Косову.

-То нам није претња али указује да је потребно да имамо високу дозу обазривости и прецизно делујемо у будућности, рекао је Вучић.

Он је додао да је јутрос у генералштабу анализирана ситуација у земљи и региону и истакао да није у потпуности задовољан иако је снага Војске неупоредиво боља него пре 10 година.

-Увек ћу да се борим за више и захтевам спремност, али имамо довољну силу да узвратимо на било каквог агресора. Није лака позиција, рекао је Вучић.

Говорећи о изградњи здравствених центара у Грачаници и Косовској Митровици, Вучић је казао да је за Грачаницу пројекат завршен пре недељу дана, а да се чека завршетак пројекта за Косовску Митровицу.

Како је истакао њихова изградња биће значајна не само за та два места већ и за све Србе који живе на северу Косова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)