СРАМНЕ ОПТУЖБЕ ХАРАДИНАЈЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: За масовно тровање у Дечанима криви Србе!

Танјуг

15. 07. 2021. у 09:59

ЧЕТИРИ дана уочи наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу, посланица Алијансе за будућност Косова Тиме Кадријај тврди да је један од становника, како је навела, видео "двојицу сумњивих Срба" у Дечанима пре избијања афере о наводном тровању воде у том граду.

СРАМНЕ ОПТУЖБЕ ХАРАДИНАЈЕВЕ ПОСЛАНИЦЕ: За масовно тровање у Дечанима криви Србе!

Foto: Printskrin Youtube/ T7

Приштински таблоид Репортери пренео је да је Кадријај то рекла у изјави за Т7 тв. и похвалила грађанина који је полицији пријавио наводно присуство двојице Срба уочи тровања воде у Дечанима.

Институт за јавно здравље у Приштини саопштио је јуче да тровање људи у Дечанима ниије повезано са водом, а званични резултати анализе узрока требало би да буду познати данас.

Иначе, злоупотребе о наводном тровању Албанаца и довођење Срба с тим у везу догађали су се и раније, а последњи у пролеће 2019. године, када је у добро смишљеној акцији хиљаде албанске деце истовремено довезено у приштинску болницу с тврдњом да су отрована, да би се само неколико сати касније испоставио да су деца потпуно здрава.

У Дечанима је јуче проглашена ванредна ситуција након масовног тровања грађана због, како се сумња, неисправне воде за пиће.

У међувремену, број особа са симптомима тровања у Дечанима се повећао и сада је 1.500.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)