ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЗВЕЧАНА: Председнику Србије признање за посвећеност и безрезервно залагање за развој ове општине (ФОТО)

Д.З.

12. 07. 2021. у 17:52

ПОВОДОМ тридесет година постојања општине Звечан данас су на Свечаној академији одржаној тим поводом појединцима и институцијама додељена признања за допринос општини док су повеља почасног грађанина и кључеви града додељени председнику Србије Александру Вучићу.

ВУЧИЋ ПОЧАСНИ ГРАЂАНИН ЗВЕЧАНА: Председнику Србије признање за посвећеност и безрезервно залагање за развој ове општине (ФОТО)

Фото: Д. Балшић

Како је наведено у образложењу, повеља председнику Србије је уручена за личну посвећеност, безрезервно залагање и давање доприноса развоју општине Звечан, а плакету и кључеве града у име председника Вучића примио је Петар Петковић, директор Канцеларије за Косово и Метохију. Он је прочитао писмо које је упутио председник Вучић а које гласи:

- Када се дуго бавите политиком научите да су награде и признања веома често церемонијалног карактера. За мене, међутим, она имају посебну вредност и тежину када долазе као потврда онога што чинимо за наш народ, градећи Србију будућности. Све што данас радимо и градимо, сваки камен уткан у "Сунчану долину", свака цигла на којој је подугнута "Рајска бања" или једна од бројних нових стамбених зграда за наше младе брачне парове и повратнике, јесу наш темељ за будућност на овим просторима.

- Надам се да ће неке још нерођене генерације, када се загледају у прошлост, моћи да кажу да је та богата, успешна и многољудна Србија у којој живе, постала могућа у време овог нашег покољења и да је рођена управо у нашем труду, мудрости, храбрости и далековидости- наводи се иyмеђу осталог у писму председника Србије.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)