САДА УЛТРАЗВУК, СТИЖУ МАГНЕТНА И СКЕНЕР: Вредна донација за Одељење урологије чачанске болнице (ФОТО)

В.И.

12. 07. 2021. у 17:26

ЗАХВАЉУЈУЋИ посредовању Града Чачка, Министарство здравља донирало је ултразвучни апарат за Одељење урологије чачанске Опште болнице. Вредност овог дијагностичког апарата је 3,5 милиона динара.

САДА УЛТРАЗВУК, СТИЖУ МАГНЕТНА И СКЕНЕР: Вредна донација за Одељење урологије чачанске болнице (ФОТО)

Фото: Град Чачак

Апарат се може користити за све дијагностичке процедуре које су непходне на урологији, јер ова грана медицине користи радилошку дијагностику за директну дијагнозу свих болести. Намењен је превасходно лежећим пацијентима, чиме ћемо у великој мери смањити притисак на Службу радиологије. Са друге стране, користићемо га и за амбулантне пацијенте, односно брзу дијагностику одређених обољења. Апарат апсолутно задовољава све наше потребе – рекао је др Братислав Лазић, начелник одељења урологије и захвалио Граду Чачку и Министарству здравља.

Фото: Град Чачак

Према речима градоначелника Чачка Милуна Тодоровића, ово је трећи ултразвучни апарат који је у протекла четири месеца набављен за Општу болницу Чачак. Он је најавио да ће ова здравствена установа у наредних неколико месеци добити магнетну резонанцу и савремени скенер.

Град чини и чиниће све што може како би наши суграђани имали квалитетну здравствену негу и како би наше медицинско особље радило у што бољим условима. Због тога се трудимо да првенствено комплетирамо дијагностичку службу, што смо у доброј мери већ урадили. У плану је набавка магнетне резонанце до краја године, као и још једног скенера најновије генерације. Тиме бисмо, како кажу нашу лекари, имали потпуно квалитетно опремљену дијагностичку службу, која би значајно олакшала рад запосленима, али и убрзала лечење пацијената Опште болнице Чачак – рекао је Тодоровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОГУБНЕ ТЕЖЊЕ: Џонсон тера Путина са Балкана