ПОСЛАНИК НОЈ У НЕМАЧКОМ БУНДЕСТАГУ: Пошто Срби не желе у НАТО, они не смеју имати своје жртве

Танјуг

12. 07. 2021. у 11:14

ПОШТО Србија не жели у НАТО Срби се морају приказати као злочинци и не смеју имати жртве, истакао је данас посланик у немачком Бундестагу Александер Ној.

ПОСЛАНИК НОЈ У НЕМАЧКОМ БУНДЕСТАГУ: Пошто Срби не желе у НАТО, они не смеју имати своје жртве

Фото: AP Photo/Kai-Uwe Knoth

Ној је, у изјави Танјугу, поводом комеморације у Сребреници, на којој су званичници поново говорили о геноциду и поредили тамошњи злочин и са Холокаустом, казао да се покушава приказати да су српски војници тамо убили недужне цивиле.

-Не могу оценити да ли се ради о геноциду, ратном злочину или нечему другом. Али познато је да нису сви који су тамо убијени били цивили, већ и бошњачки борци који су убијени у сукобима на ратишту, што се прикрива, објаснио је посланик немачке „Левице“.

Ној истиче да су велики број пронађених тела уствари борци муслиманске војске који су погинули у борбама.

-Чињеница је да жртве морају увек бити Бошњаци, Хрвати, Албанци, иако има много убијених српских цивила на Косову, у БиХ и Хрватској. Србије се приказују искључиво као злочинци и не смеју да буду жртве, критиковао је он.

Фото: Архива "Новости"

Ној каже да се на западу не прича о српским жртвама, јер Срби морају бити „лоши“. Он је подсетио да је 1992.око Сребренице убијено 1.000 српских цивила од стране муслиманске војске, што је и довело до злочина у Сребреници.

-Једнострано приказивање Срба има за циљ да се Срби доведу у дефиназивно стање, а то све је тако јер Србија неће у НАТО, па их је потребно оцрнити, сматра Ној.

Каже да се двоструки стандарди примењују стално, а тако и када су Хрвати под Фрањом Туђамном протерали крајишке Србе.

Фото: З. Јовановић

-Запад је тада затворио очи пред протеривањем више од 100.000 људи и мноштво жртава, а уједно и помагао обуком хрватских снага. На другој страни када су на Косову протеривани Албанци онда се говорило о хуманитарној кризи, ратном злочину и геноциду, додао је Ној.

Такви пример, каже, јасно показују да запад појам хуманитарне кризе користи за спровођење својих циљева, да им нису важне жртве.

Према његовим речима Албанци, Хрвати и Бошњаци имају много тога за шта треба да одговарају, а пред хашким трибуналом надпросечно велики је број Срба осуђен, док су остали ослобађани.

С тим у вези је подсетио да је и Насер Орић ослобођен иако је било јасно да је починио злочин.

Ној каже да је сада, након више од 10 година запостављености, поново фокус ЕУ на Западном Балкану, јер се видело да Русија, Кина, али и Турска покушавају да шире свој утицај.

Сада НАТО и ЕУ желе што пре да државе региона интегришу у ЕУ, и то све је геополитички мотивисано. Пошто Србија одбија да призна Косово, што је потпуно исправно јер јој је украдена та територија, она не може тако у ЕУ. А ЕУ жели да што пре прими цео Балкан јер би тиме окончала утицај других у региону“, уверен је Ној.

Према његовим речима то је разлог што непрестано расте притисак на Србију и што се Срби приказују као зликовци.

Указао је да је гледао синоћ вести немачке телевизије, где је из Сребреници видео да једна муслиманска НВО позива младе Србе да дођу и „увере“ се у злочин. То, каже, може бити опасно, јер су млади отворени за све и могу насести на западну пропаганду.

Упитан да ли ће Немачка задржати фокус на Западном Балкану и након парламентарних избора у тој земљи у септембру, Ној је подвукао да је Балкан важан за Немачку, јер тај регион сматра територијом под немачким утицајем.

-Балкан је веома важан Немачкој, која територију бивше СФРЈ сматра својом утицајном сфером, а ту је у конкуренцији САД. Немачкој и САД нису важни никакав суверенитет, већ те земље сматрају вазалским, казао је он.

Ној истиче да Немачка зато врши посебан притисак на Србију, како би регион ушао у ЕУ, и тиме потпао у потпуности под немачки утицај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)