СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ОСМАНИ: Не постоји граница са Косовом

Танјуг

08. 07. 2021. у 16:35

МИНИСТАР одбране Небојша Стефановић поручио је председници привремених институција у Приштини, Вјоси Османи, реагујући на њене изјаве “да ће се Војска Србије уколико покуша да пређе границу са (тзв.) Косовом суочити са војском САД и других чланица НАТО”, да не постоји никаква граница са (тзв.) Косовом.

СТЕФАНОВИЋ ОДГОВОРИО ОСМАНИ: Не постоји граница са Косовом

Фото: МО РС

- Постоји само административна линија са нашом јужном покрајином, што је огромна разлика - истакао је Стефановић у изјави за Танјуг.

Он је додао и да овим путем жели да јој се "захвали на интересовању за Војску Србије".

- Разумљиво је да је све веће, јер Војска Србије јача из дана у дан и наставиће да јача. Зато сам и сигуран да ће и представници привремених институција у Приштини поштовати Резолуцију СБ УН 1244. Такође, сам 100 одсто сигуран да знају и зашто не смеју и не могу силом ући на север Косова и Метохије - казао је Стефановић, додајући да је јасно и што су стално нервозни.

Стефановић је, такође, поводом оцена Османи о међународним вежбама у којима учествује Војска Србије истакао да "Србија жели чланство у ЕУ, што је наш стратешки циљ, али да је Србија уједно војно неутрална земља".

- И зато има могућност и привилегију да организује вежбе и са САД и Русијом, али и другим земљама, кад год је то у интересу наше земље - рекао је Стефановић.

Османи је раније данас изјавила да ће се Војска Србије, уколико покуша да пређе "границу" са (тзв.) Косовом, суочити са војницима из САД и других чланица НАТО-а.

Она је то рекла новинарима, одговарајући на питање да ли се плаши сукоба због наоружавања Војске Србије, пренела је Газета експрес.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)