ОПТУЖЕНИ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ: Завршено прво рочиште у случају убиства Оливера Ивановића (ФОТО/ВИДЕО)

Д. Зечевић

06. 07. 2021. у 17:23

ИЗЛАГАЊЕМ уводних речи адвоката одбране и изјашњавањем оптужених о кривици данас је пред Основним судом у Приштини завршено прво рочиште у случају убиства Оливера Ивановића, Лидера Г.И.СДП.

ОПТУЖЕНИ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ: Завршено прво рочиште у случају убиства Оливера Ивановића (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Д. Зечевић

Суђење по трећој по реду оптужници, почело је изношењем права оптужених које је саопштио Ваљан Куртај председник трочланог судског већа (које су чинили још двоје албанских судија) као и провером идентитета оптужених.

Будући да тужилац Бљерим Исуфај није читао оптужницу која је како су навели адвокати одбране, до сада прочитана безброј пута, сви оптужени, Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић су се изјаснили да су разумели наводе оптужнице и да се не осећају кривим по ниједној тачки оптужнице. И сви адвокати одбране у уводној речи истакли су да оптужница не садржи основне елементе попут кључног елемента ко је извршио убиство Оливера Ивановића , због чега су захтевали да се оптужница доради. Адвокати оптужених тврдили су да њихови брањеници немају никакве везе са делима за која их тужилаштво терети што су појединачно потврдили и оптужени. Адвокат Том Гаши, бранилац Радета Басаре казао је да је његов клијент као косовски полицајац имао три надређена шефа и да није могао ништа урадити без њиховог знања, као и да је у време убиства Ивановића боравио у Хрватској.

- Мој клијент је за време убиства Оливера Ивановића спавао и не постоји ни један доказ да је крив за оно што му се ставља на терет-рекао је адвокат Махмут Хаљими браниац Марка Рошића док је и Фарук Кореница негирао наводе оптужнице у случају његовог клијента Недељка Спасојевића.

- Што се тиче Силване Арсовић, новина ове оптужнице јесте да је наводно безбедносна служба искључила камере у просторијама странке СДП, а да их је Силвана укључила.Због тога смо захтевали да нам се доставе докази али и вештачење свих контаката из њеног телефона како би се показало да ли је била у вези са било којим лицем из оптужнице.С обзиром да таквих доказа нема сигурни смо да ће се доказати њена невиност -истакла је Јована Филиповић, адвокат одбране Силване Арсовић некадашње секретарице покојног Оливера Ивановића.На крају данашњег рочишта адвокати троје оптужених, Спасојевића, Рошића и Басаре затражили су да се њихови клијенти бране са слободе.Иначе, суђење у случају убиства Оливера Ивановића који је убијен 16 јануара 2018 године испред просторија своје странке у Сутјеској улици у северној Митровици биће настављено 30 августа док су рочишта најављена у за 14, 16 и 17 септеммбар. И јучерашње суђење протеко је у присуству већег броја новинарских екипа којима је после претреса дозвољено да прате суђење.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ВУЧИЋ СУТРА СА КРИСТОФЕРОМ ХИЛОМ: Председник Србије ће разговарати са америчким амбасадором