НОВИ УДАРАЦ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: НАТО јасно рекао "не" Албанцима

Novosti online

01. 07. 2021. у 20:14

ГЕНЕРАЛНИ секретар НАТО Јенс Столтенберг током посете Косову и Метохији изјавио је да "косовске власти" морају поштовати споразум из 2013. године да тзв. "КБС" не улази на север покрајине без дозволе Кфора и НАТО.

НОВИ УДАРАЦ ЗА ЛАЖНУ ДРЖАВУ: НАТО јасно рекао не Албанцима

Фото АРМ

- Очекујем да се (тзв.) косовске власти придржавају споразума који смо постигли 2013. године. Да (тзв.) "косовске безбедносне снаге" не буду размештене на северу без претходне сагласности Кфора и НАТО, а то је још увек случај. И мислим да је ово најбољи начин да се настави са проналажењем праве равнотеже и да се избегну ситуације које би могле поткопати и ослабити напоре за проналажење решења и да се избегне било шта што би могло подривати дијалог Приштине и Београда - рекао је он.

После састанака које је имао са Османи и Куртијем, Столтенберг је на конференцији за новинаре рекао да је овде да пренесе поруку да ће НАТО остати овде да помогне и створи сигурно и мирно окружење за све грађане земље.

-Моја порука је била да је НАТО овде да остане. Наша мисија се заснива на условима, а КФОР је на Косову (и Метохији) да помогне у стварању сигурног и мирног окружења за све заједнице. Такође снажно подржавамо напоре на проналажењу политичког решења. Овде смо дуги низ година. Осећамо одговорност да допринесемо миру и стабилности на Косову (и Метохији), што је такође важно за цео регион - рекао је Јенс Столтенберг.

(Косово онлајн)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)