ШТА ЈЕ ЧАНАК РАДИО СА КУРТИЈЕМ? Састанак политичара из северне и јужне српске покрајине

Novosti online

28. 06. 2021. у 18:55

ИЗ Кабинета Аљбина Куртија саопштено је да је главна тема данашњег сусрета Куртија са лидером ЛСВ Ненадом Чанаком била питање несталих лица из рата на КиМ, а како се њаводи, између осталог говорило се и о потреби јачања социјалдемократије у региону, новом дијалогу о статусу односа између Београда и Приштине који се заснива "на једнакости и узајамном признању"

ШТА ЈЕ ЧАНАК РАДИО СА КУРТИЈЕМ? Састанак политичара из северне и јужне српске покрајине

Фото: Илустрација

У саопштењу се наводи и да су се двојица саговорника сложили да Београд треба да отвори архиве и пружи информације о масовним гробницама које се налазе на "њеној територији".

У саопштењу се наводи и да је Чанак рекао да је у посету КиМ повео свог сина и нећака, како би изблиза видели стварност у којој живе Срби и Албанци, јер државна политика, према његовим речима, не представља истину народу Србије.

Раније данас у саопштењу ЛСВ наведено је да су теме разговора Куртија и Чанка биле стање у региону и могућности повезивања на пољу културе, мултијезичности и опште сарадње.

Чанак је, како је саопштено из ЛСВ, питао за судбину несталих на Косову и Метохији, а од Куртија добио одговор да ће се његова влада максимално ангажовати за све нестале без обзира на њихову етничку припадност.

ЛСВ је навео и да је Чанак "добио и снажна уверавања да влада има намеру да брине о свим грађанима Косова (и Метохије), без обзира на њихову националну и верску припадност".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)