ЕУ ТЕТОШИ ЦРНУ РУПУ ЕВРОПЕ: Урсула Фон дер Лајен писала Куртију

Novosti online

27. 06. 2021. у 18:47

ПРЕДСЕДНИК Европске комисије Урсула Фон дер Лајен поручила је Аљбину Куртију да је неопходно да се следећи састанак на високом нивоу у оквиру дијалога одржи што је пре могуће.

ЕУ ТЕТОШИ ЦРНУ РУПУ ЕВРОПЕ: Урсула Фон дер Лајен писала Куртију

Фото АП

Она је у писму упућеном  Аљбину Куртију навела да му у име Европске уније упућује честитке за именовање на "место премијера" и истакла да је неопходно да се следећи састанак на високом новоу у оквиру дијалога одржи што је пре могуће, преноси Економија онлајн.

У честитки Фон дер Лајен истиче да ће наставити да се залаже за либерализацију визног режима за грађане тзв. Косова.

- Надам се да ћемо наставити сарадњу и желим вам успех у вашем мандату. Желимо да (тзв.) Косово брже напредује на свом европском путу, наставићемо да подржавамо напредак постигнут у реформама. И даље ћу се залагати за позитивну одлуку у процесу либерализације визног режима, знајући колика је важност овог питања за грађане (тзв.) Косова - наводи се у писму.

Урсула Фон дер Лајен рекла је да поздравља "посвећеност Куртија конструктивном укључивању у дијалог Београда и Приштине, под покровитељством ЕУ". Фон дер Лајен је истакла да је неопходно да се следећи састанак на високом нивоу у оквиру дијалога одржи што је пре могуће јер је то, како је навела, од суштинског значаја за напредак на европском путу тзв. Косова и Србије.

- Радујем се заједничкој сарадњи на унапређењу односа ЕУ и (тзв.) Косова - закључила је европска званичница. 

У писму се наводи да ЕУ стоји уз тзв. Косово у борби против пандемије коронавируса и подршке економском опоравку кроз План за економију и инвестиције за Западни Балкан, усвојен у октобру 2020. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)