КОМАНДАНТ КФОРА ДЕМАНТОВАО КУРТИЈА: Тзв. КБС не могу на север Косова и Метохије без мог одобрења

Novosti online

27. 06. 2021. у 17:36

КОМАНДАНТ Кфора на Косову и Метохији генерал-мајор Франко Федеричи изјавио је да "војници" тзв. КБС-а могу да оду на север Косова и Метохије тек пошто од њега за то добију дозволу.

КОМАНДАНТ КФОРА ДЕМАНТОВАО КУРТИЈА: Тзв. КБС не могу на север Косова и Метохије без мог одобрења

Фото: Принтсцреен

- Пре било каквог распоређивања на северном делу Косова (и Метохије), (тзв.) КБС мора да има моје одобрење, у складу са претходним споразумом са (тзв.) косовским "институцијама", за који НАТО очекује да настави да спроводи - истакао је Федеричи.

Федеричи је у инетрвјуу за Кљан Косова истакао и да НАТО доследно подржава развој тзв. КБС-а у оквиру њиховог првобитног "мандата", у сврху цивилне заштите. 

Он је поновио да НАТО очекује наставак поштовања споразума који су тзв. косовске "институције" потписале са Северноатлантском алијансом по овом питању.

Он каже да је ситуација на Косову и Метохији стабилна.

- И даље смо у потпуности усредсређени на свакодневну примену мандата мисије Кфор на основу Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација, како бисмо осигурали безбедно окружење и слободу кретања на добробит свих заједница на Косову (и Метохији) - каже Федеричи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)