КУРТИ ДА СЕ ЗАХВАЉУЈЕ ВУКУ ЈЕРЕМИЋУ: Петковић - Узалуд се јуначи, у Бриселу је добио поруку

Танјуг

25. 06. 2021. у 20:03

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је вечерас да се узалуд Аљбин Курти "јуначи" у страним медијима и поставља услове председнику Александру Вучићу када је у Бриселу добио јасну поруку да без консултација са Београдом и дијалога нема решења питања Косова и Метохије.

КУРТИ ДА СЕ ЗАХВАЉУЈЕ ВУКУ ЈЕРЕМИЋУ: Петковић - Узалуд се јуначи, у Бриселу је добио поруку

Фото Танјуг

- И све што након тога каже, само су узалудни покушаји да поврати свој имиџ пољуљан дебаклом у Бриселу - навео је Петковић у саопштењу.

Он је оценио да томе служе и најновије провокације да од Београда поново потражује уметничке артефакте и "подло замењујући тезе оптужује Србију да уништава непостојеће "косовске споменике"".

- Они који су палили и уништавали наслеђе и баштину Српске православне цркве на КиМ немају ни морално ни било које друго право да посежу и својатају српско културно благо и сваки такав покушај биће осујећен у старту - указао је Петковић.

Он додаје да Курти данас може само да захваљује Вуку Јеремићу на мишљењу Међународног суда правде о легалности такозване "косовске независности", и поручује да му се такав сценарио, да на тацни добије све што прижељкује, неће поновити никад више, саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Курти је раније данас рекао за француски "Монд" да је статус Косова решено питање и да то Вучић мора да схвати.

Он је приликом представљања каталога музеја у Приштини, затражио да се врате археолошки артефакти који су пре 23 године остали у музејима у Београду, и изнео тврдњу да је Србија "уништила културне споменике".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)