ВУЛИН: Ако Бечић мисли да је такозвано Косово држава нека каже, а не да се крије иза међународне заједнице

Novosti online

25. 06. 2021. у 09:40

ДА ли ће Светозар Маровић бити изручен Црној Гори или не, зависи од исхода поступка који се води пред надлежним судовима у Србији, а не од полиције, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, реагујући на последње нападе председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића на Србију.

ВУЛИН: Ако Бечић мисли да је такозвано Косово држава нека каже, а не да се крије иза међународне заједнице

Новости

- Ако господин Бечић мисли да је такозвано Косово држава нека то отворено каже и објасни Србима у Црној Гори, а не да се сакрива иза приче о ставу међународне заједнице. И Русија и Кина су међународна заједница, па Бечић не каже да ће уважити њихов став да такозвано Косово није држава - рекао је Вулин и додао:

- Срби на Косову и Метохији морају да преживе и не смеју да допусте да се о њима одлучује без њих, и да је бар једном обишао Србе на простору КиМ, уместо што правда признање такозваног Косова, Бечић би то знао. Са покојним митрополитом Амфилохијем сам се и слагао и нисам, али обојица смо мислили да је Србија мајка свих Срба и да им дугује заштиту, да такозвано Косово није држава и да у Сребреници није било геноцида. То смо последњи пут један другом поновили у манастиру Морача на помену убијеном Павлу Булатовићу. Господин Бечић не разуме да политика није разговор о моди са Бошком Јаковљевићем, већ јавна делатност, у којој се свађате и мирите, али се окупљате око идеја и принципа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)