ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА: Смрт фашизму и лажној историји!

Novosti online

23. 06. 2021. у 15:57

ПРЕДСЕДНИК Покрета социјалиста Новог Сада Дејан Лисица поручује да чланство Покрета, али и све патриоте нашег града, неће бити неме на ново фалсификовање историје Другог светског рата од стране хрватских званичника.

ПРЕДСЕДНИК ПОКРЕТА СОЦИЈАЛИСТА: Смрт фашизму и лажној историји!

Фото: Покрет социјалиста

Дуго ми слушамо лажи са загребачког каптола, још од 1941.године када је крвава граница злочиначке НДХ била на Дунаву и у Срему. Ми нисмо заборавили злочине црне легије по Старим Лединцима и да је Јасеновац пуњен и из новосадских и фрушкогорских села. Али, исто тако никада нећемо заборавити херојство од усташа стрељаних Петроварадинских скојеваца Хрвата који су се борили за будућност свог народа у којој на власти неће бити србомрсци и фалсификатори као што су Пленковић и Милановић.

Ако забрањујете Србима у Хрватској ћирилицу и право на нормалан живот, не можете нам забранити сећање које ће постојати, чак и ако нам у Срему опет запалите цркве и српске књиге и распете свете мошти кнеза Лазара. Ако је услов за улазак у Европску Унију пристајање на лажи Хрватске Владе и проусташке историје, онда овај пут бирамо да не улазимо мирно у сточне вагоне који ће нас одвести у неки нови Јасеновац.

И зато, Покрет социјалиста Новог Сада позива суграђане да као што бранимо слободу, бранимо и истину и сећање, јер без истине и сећања нема ни слободе.

Смрт фашизму и лажној историји.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)