ПЕТКОВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ГОВОРУ У СКУПШТИНИ: Председникове поруке су камен међаш наших националних црвених линија

Novosti online

23. 06. 2021. у 12:54

ДИРЕКТОР Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оценио је данас да је председник Александар Вучић у Скупштини Србије одржао историјски говор заснован на рационалном, одговорном, али пре свега државотворном промишљању и односу према питању Косова и Метохије, али и српском националном питању уопште.

ПЕТКОВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ГОВОРУ У СКУПШТИНИ: Председникове поруке су камен међаш наших националних црвених линија

Фото: Танјуг/Тара Радовановић

Петковић је у саопштењу оценио да ће далекосежност и озбиљност председникових порука тек ће у годинама пред нама показати пун потенцијал и значај за очување српског националног бића, посебно на простору наше јужне покрајине.

- Због тога су јучерашњи председников говор, али и одговори посланицима својеврсни камен међаш наших националних црвених линија у којима нема места признању Косова и Метохије, нити понижењу наше државе и народа, али има места за дијалог, компромис и договор, као предусловима дугорочног мира и безбедности, али и нашем развоју и просперитету, без којих нам нема ни останка и опстанка на простору Косова и Метохије - истакао је Петковић.

Он је рекао да смо само захваљући снажној Србији у стању да помажемо нашем народу на простору Косова и Метохије, али и свуда у земљи и расејању. Пример никад јаче економске подршке државе Србије су и бројни капитални пројекти и улагања на Косову и Метохији, о којима је председник јуче, такође, подробно говорио, напоменуо је Петковић.

- Због тога је било тешко, али прекопотребно, чути све демографске пројекције и реално стање на терену, насупрот самообманама и бајкама којима смо деценијама улхуљкивани -  наве је он.

Каже и да једино таквим храбрим порукама, по којима је председник Вучић познат, гледајући проблемима директно у очи, можемо превазићи све изазове који су пред нама.

- Замрзнути конфликт, онако како га прижељкује део неодговорних појединаца данас, није ништа друго него тињајући сукоб који може да експлодира, а у који би, они који данас нападају Србију, да гурају сву децу, осим своје - упозорио је Петковић.

Због тога су, како наводи, "разни Јеремићи, Ђорђевићи, Тадићи и Ђиласи јуче морали да хватају белешке из говора председника Србије, а не да кукавички нападају председника на друштвеним мрежама и у њиховим медијима", саопштено је из Канцеларије за КиМ.

Он је указао и да је најважније да је председников историјски говор, осим великог општег интересовања, са великом пажњом дочекан међу српским народом на Косову и Метохији и да су они ти који су поруке председника Вучића разумели и подржали, јер само снажно, сложно и заједно можемо да будемо брана свима онима који нам не желе добро, или властите интересе стављају испред националних.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (27)