НЕМА ВИШЕ ПОНИЖЕЊА, НЕ ДАМО НА СРБИЈУ! Најјачи Вучићев одговор на провокације из Црне Горе и региона

Novosti online

22. 06. 2021. у 18:06

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић представио је данас посланицима у парламенту извештај о току преговора са Приштином и о стању на Косову и Метохији.

НЕМА ВИШЕ ПОНИЖЕЊА, НЕ ДАМО НА СРБИЈУ! Најјачи Вучићев одговор на провокације из Црне Горе и региона

Фото: Танјуг

Председник је подсетио да су западне силе нахушкале мале државе да признају приштинске институције и да агитују за лажну државу чим је Србија подигла главу и почела да се бори.

- Па онда они кажу: "Знаш Вучићу, ми смо независне државе, не смеш да се мешаш". И ко вам смета. Јел вас неко дира? Јесмо ли ми признали Боку, или Плав и Гусиње као независне. Па чекај, ви се не мешате у наше ствари, а признали сте независност делу наше територије. Па сте први дан ступања на власти честитали Куртију, и протерали амбасадора због изјаве о Мојковачкој битци. А после тога наставили са истом том политиком, и најавили слање ваших изасланика на прославу Олује. Па сте онда донели још једну резолуцију о Сребреници! А Јасеновац и Јадовно? Нећу да говорим о Велики и Плаву. Само су Срби ти који су геноцидни, и то тако треба да буде.

- И они ће са тим наставити, зато што је једина Србија која им је подобна неуспешна Србија. Србија пропале економије, фабрика са катанцима и ланцима. Градимо мир у региону, добре односе са свима, али да им буде јасно - нема више понижења Србије, не интересује нас ваша независност. Радите са њом шта хоћете, али вам не дамо више на Србију - рекао је Вучић, након чега је поздрављен громогласним аплаузом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)