ОРЛИЋ: Ђиласов жути картел пљује сопствену државу

Novosti online

16. 06. 2021. у 15:44

ПОВОДОМ оптужби на рачун режима Драгана Ђиласа и његових сарадника због одлуке ВКС да поништи пресуду Дарку Шарићу, реаговао је посланик СНС Владимир Орлић.

ОРЛИЋ: Ђиласов жути картел пљује сопствену државу

Фото: Танјуг

Орлићево саопштење преносимо у целости:

Разрешена је енигма чему уопште служе последњи рестлови од патрљака онога што се некада звало Демократска странка, а данас представља тек малобројни клуб верних послушника жутог тајкуна Драгана Ђиласа: очигледно – служе за то да у Ђиласово име издају приглупа саопштења. Да пљују сопствену државу, масте и лажу, бране беднике који прете снајперима и показују целој Србији колике су незналице. Све оно што нико други не би, јер би га било срамота, некадашње жуто предузеће ће данас да одапне на захтев свог газде Ђиласа – јер газдина се не пориче. Ето чему служе.

Нема другог објашњења за њихов тупави покушај да данашњу државу оптуже за једну одлуку суда, а доноси је судија коју су они, до јуче, сами ковали у звезде. Која је још у време Ђиласа и жутог предузећа направила каријеру, а и сама пресуда се тиче – баш њиховог времена и њихових злодела. Јер Шарића су управо они промовисали као „највећег инвеститора“, они су  омогућили да се Шарићев нарко-клан разграна и нарасте на више континената, и све у вези са тим злокобним временом иде директно на душу и образ њима. Данашња држава са Ђиласом, тајкунима, жутим предузећем, њиховим криминалцима и нарко-дилерима нема ништа.

Као што нема другог објашњења, сем њиховог пуког послушничког односа према газди, што се стављају у улогу адвоката свакоме ко јавно прети снајперима – само зато што знају да су те претње усмерене према Александру Вучићу или члановима његове породице. Па су им најодвратније претње на рачун тих људи сасвим у реду, то је „слобода изражавања“, а за много мање – само ако се тицало Ђиласа, њихових медија, или било кога из жутог картела на било који начин – увек су ударали у цику, вриску и захтеве да надлежни реагују. И држава их је заштитила, сваки пут. Тада то није био „политички прогон“? Није била „слобода изражавања“? Или је по аршинима бедника што живе од Ђиласове камате и свели су се у својој беди и безначајности на то да буду тек тајкунске слугерање - дозвољено баш све, само ако се тиче главе онога ко ниси презиме Вучић?    

Такви нека не троше папир више, јер ни политички, ни људски, одавно не вреде колико један лист по ком проспу своје наручено бешчашће. Него нека лепо обавесте газду Ђиласа: да своја бедна саопштења убудуће потписује сам. Ако и нема храбрости да јавно стане иза протува које по његовим медијима прете породици Александра Вучића, нека се бар не крије иза непостојећих странака, смешно је. Помислиће људи да му није остала више ни мрва храбрости. Да му се свела на ниво – његовог добро познатог поштења. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)