ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Представници Срба на КиМ разговарали са Филипом Коснетом (ФОТО)

Д. З.

15. 06. 2021. у 20:29

ПРЕДСЕДНИК Српске листе и министар за заједнице и повратак Горан Ракић састао се у Северној Митровици са амбасадором Сједињених Америчких Држава на Косову, Филипом Коснетом.

ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Представници Срба на КиМ разговарали са Филипом Коснетом (ФОТО)

Фото: СЛ

Током сусрета, како се наводи у саопштењу косовског Министарства за повратак, званичници су амбасадору Коснету изнели забринутост када је у питању безбедносна ситуација, са посебним нагласком на повратничке средине, све учесталије инциденте чија је мета Српска православна црква. Они су истакли да ће, као представници Срба у централним и локалним институцијама, учинити све да се положај српског народа на Косову побољша.

- Народ нам је дао легитимитет да радимо на свим пољима како би услови у којима данас Срби живе били далеко бољи. То поверење желимо да оправдамо и због тога ћемо се несебечно и непрестано  залагати на побољшању услова живота- истакао је министар Ракић.

Састанку су присуствовали и шеф посланичке групе Српске листе у Скупштини тзв. Косова Игор Симић, као и градоначелници четири општине са Севера Косова, Милан Радојевић, Вучин Јанковић, Срђан Вуловић и Зоран Тодић.

Током данашње посете амбасадор Коснет је заједно са министром Ракићем, шефом посланичког клуба СЛ Симићем и градоначелницима прошетао Северном Митровицом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)