ШЕШЕЉ БЕЗ МИЛОСТИ ЗА ИЗДАЈНИКЕ: Предлог за увођење новог кривичног дела - казна до 20 година затвора!

Novosti online

15. 06. 2021. у 16:10

СРПСКА радикална странка (СРС), чији је лидер Војислав Шешељ, затражила је данас да се за све који јавно тврде да се у Сребреници десио геноцид уведе казна затвора од 20 година.

ШЕШЕЉ БЕЗ МИЛОСТИ ЗА ИЗДАЈНИКЕ: Предлог за увођење новог кривичног дела - казна до 20 година затвора!

Фото: Пинк ТВ принтскрин

- Те опасне антисрпске појаве морају се сасећи у корену и зато СРС понавља захтев да Народној скупштини хитно предложи допуну Кривичног законика, да се тврдња да се у Сребреници десио геноцид инкриминише као кривично дело и да казна буде 20 година затвора - наводи СРС у саопштењу.

Српски радикали, сматрају да би таква казна била начин да Србија заштитити од опасне намере да се српски народ прогласи геноцидним и да будућим генерацијама наметну такав жиг.

СРС наводи и да је опсано што се такве антисрпске тврдње чују и у највишем законодавном телу и подсећају да су посланици Сулејмана Угљанина поднели предлог резолуције о признавању измишљеног геноцида у Сребреници.

Радикали кажу, да је подношен сличан предлог резолуције који су и тада потписали и посланици СДА, али и Мариника Тепић и два актуелна помоћника министра у кабинету Гордане Чомић.

- У Сребреници није било геноцида и ову истину Србија мора институционално да заштити зато што је то један од најважнијих државних и српских националних интереса - наводе радикали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)