ДИЈАЛОГ НИЈЕ ЛАК, АЛИ ЈЕ ВАЖАН: Огласио се Лајчак након трилатералног састанка у Бриселу

Танјуг

15. 06. 2021. у 13:28

СПЕЦИЈАЛНИ представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак изјавио је да данашњи дијалог између Београда и Приштине у Бриселу није био лак, али да је важно да се догодио.

ДИЈАЛОГ НИЈЕ ЛАК, АЛИ ЈЕ ВАЖАН: Огласио се Лајчак након трилатералног састанка у Бриселу

Фото Танјуг

- Оба лидера су имала врло отворену и директну размену ставова у вези са оним шта сваки од њих очекује од дијалога. Оно што је важно за Европску унију је да су оба лидера потврдила да нема другог пута за нормализацију односа осим нормализације односа између Косова и Србије - изјавио је Лајчак након трилатералног састанка у Бриселу између Београда и Приштине, са европским посредницима.

Лајчак напомиње да су се обе стране обавезале да ће радити на свеобухватној нормализацији односа кроз дијалог и да ће се процес дијалога наставити до краја јула.

- ЕУ, као и грађани Србије и Косова, имају висока очекивања од двојице званичника да ће превазићи наслеђе прошлости и усмерити Косово и Србију ка заједничкој европској будућности - поручио је Лајчак.

Делегацију Београда предводи председник Србије Александар Вучић, а приштинску страну премијер привремених институција Аљбин Курти, док ЕУ представљају шеф дипломатије Жозеп Борељ и специјални представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)