"РЕКАО САМ ДА НИКАДА НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ КОСОВО - ОН СЕ ДЕТОНИРАО": Вучић открио детаље разговора

Новости онлине

15. 06. 2021. у 12:21

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић огласио се након трилатералних разговора у Бриселу, којима су присуствовали премијер тзв. приштинских институција Аљбин Курти, шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ и специјални представник за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

РЕКАО САМ ДА НИКАДА НЕЋЕМО ПРИЗНАТИ КОСОВО - ОН СЕ ДЕТОНИРАО: Вучић открио детаље разговора

Фото: Принтсцреен

- Људи, ја оваквом састанку нисам присуствовао. Нечему што никакве везе са реалношћу и одговорношћу нема. Више сам ја њима рекао него нама. Они су имали замерке на рачун Европске уније - рекао је председник Вучић новинарима, и додао да није псовао, али да јесте био оштар.

- Курти није хтео да разговара о апсолутно ничему. Дошао је да се не би договорио ниочему. Каже ми: "Дошао сам да те питам када ћеш признати независно Косово?". Мој одговор је никад. Он се тада детонирао - открио је председник.

Вучић је истакао да је разговарано о несталим особама, и да је он потврдио спремност Србије да одмах врши ексхумацију на сваком месту за које се сумња да су на њему покопани Албанци.

- И то је наишло на разумевање Борела и Лајчака. Када имају сумњу да се негде налази гробница ми ћемо одмах да кренемо у ексхумацију. Ја сам тражио да се крене у ископавање на девет локација на Косову, где мислимо да су покопани убијени Срби. А Албанци кажу не може зато што је на челу комисије Вељко Одаловић. Он је за њих Геринг и Гебелс - рекао је Вучић, и истакао да ће српски преговарачки тим наставити да рационално наступа и у наредним данима.

- Разговараћемо са Србима са Косова и Метохије, пошто сам веома уплашен, зато што сам видео са колико неодговорности ћемо морати да се суочавамо у будућности. Уплашен не зато што је неко јак, него зато што је неодговоран - рекао је председник.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)