ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: СНС победила 39 од 42 месне заједнице у Новом Саду, честитамо независним кандидатима

Novosti online

14. 06. 2021. у 13:13

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић изјавио је да су јуче одржани избори за осам градова за месне заједнице у АП Војводини где је укупно бирано 89 савета за месне заједнице. Вучевић који је уједно и потпредседник СНС каже да је његова странка победила у 83 месне заједнице.

ГРАДОНАЧЕЛНИК ВУЧЕВИЋ: СНС победила 39 од 42 месне заједнице у Новом Саду, честитамо независним кандидатима

Фото: Принтскрин

Више гласова у апсолутним бројкама него 2017. године

- Кандидати СНС освојили су укупно од 809 укупно 750 места,односно 92.71 одсто. Савез Војвођанских Мађара је освојио 34 места, а нестраначки кандидати су освојили 25 места у саветима месних заједница- објавио је Вучевић и нагласио да се што се тиче резултата у Новом Сада избори су одржани у 42 од 47 мз где је гласало 4. 238 грађана.

- СНС је победила у 39 месних заједница од укупно 42. У три месне заједнице су победили независни кандидати. Наши кандидати су освојили 411 места а у процентима 94,27 одсто. Оно где исказујемо апсолутно задовољство је да смо у апсолутним бројевима освојили 50 хиљада више гласова него 2017. године, док су незавинси кандидати освојили 18. одсто гласова или 25 места од укупно 436 - рекао је Вучевић и такође потврдио да су независни кандидати победили у месној заједници на Лиману 1, где су освојили седам мандата, а СНС 4, на Лиману 3 незавнисни кандидати освојили су осам мандата, док је СНС три и на месној заједници Иво Андрић незавнисни 5, док је СНС освојила четири мандата.

Независни канинадати нису ни Ђиласови ни Јеремићеви

Први човек Новог Сада је честитао свима који су учествовали и поручио да су избори била једна отворена борба која доприноси демократизацији нашег дрруштва.

- Чули су се различити предлози, идеје и програми и грађани су имали кога да бирају. Ми смо задовољни изборним резултатом како у Војводини тако и у Новом Саду јер смо повећали број гласова и јер смо победили. Нисмо задовољни што нисмо победили у три од пет на Лиману, али анализираћемо резултате и видети где треба више да радимо.

Независни кандидати нису ни Ђиласови ни Јеремића ни опозиционих странака, ово су кандидати који су себе представили као независни. Разумели смо поруку бирача да неки желе концепт нестраначких личности и због тога ћемо свавако извући поуке и радити на томе да наша страначка организација буде још боља. Град Нови Сад је аполутно спреман да сарађује са свим месним заједницима. Наша рука сарадње пружена је и ка оним месним заједницима у којима нисмо победили - закључио је Вучевић на конференцији за новинаре,

Нигде нисмо оспоравали резултате

Он је такође нагласио да СНС није нигде нисмо оспоравали изборе и нисмо правили никакву драму. Никада нисмо радили то што раде други и по томе желимо да се разликујемо. Идемо даље спремамо се за председничке, паламентарне изборе и добро ћемо изанализирати све изборне разулатате и у Војводини у Новом Саду.

Нас констатано застрашују

Вучевић је одговарајући на питања да ли СНС стоји иза памфлета и застрађивања грађана за шта их оптужује опозиција одговара.

- Није било никаквог застрашивања. Да је било застрашивања не би било оваквих изборних резултата. Показали смо да смо политички веома одговорни и ништа нисмо радили што би нарушило изборну вољу грађана. Независни кандидати нису ни кандидати ни Ђиласа ни Јеремича ни Маринике Тепић иако су они данима били у Новом Саду. Проблем је било што мо Андреј Вућич и ја обишли не изборна места него наше наше страначке просторије и то дан пред изборе, а не на дан кад су избори . Али нама не смета што је Драган Ђилас био у Новом Саду и што је био Бошко Обрадовић или Мариника Тепић. Ми немамо проблем с тим, нека раде свој посао - рекао је Вучевић и упозорио да су управо они били застрашивани и да се водила ужасна кампања протов нас.

-Вучевић се осврнуо и на поједине наслове попут “Новосађани против СНС машинерије!. Шта ми нисмо новосађани, ја нисам из Новог Сада. Ми не смемо да носимо наше флајере и летке јер неког узнемиравамо. Јесмо некад рекли да сруги то не смеју да раде. Шта не смемо да носимо страначке пакете нашим члановима . О каквој демократији онда причате.Немојте да нам забрањујете да се и ми такмичимо и кандидујемо па нека грађани кажу шта мисле. Поносан сам на ову странку и политику коју водимо - реако је он.

(Град Нови Сад)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)