ВУЛИН ЧЕСТИТАО СИ ЂИПИНГУ: Захваљујући снази, упорности и јединству партије и нације Кина је постала глобална сила

Novosti online

14. 06. 2021. у 10:24

ПРЕДСЕДНИК Покрета социјалиста и министар унутрашњих послова Александар Вулин примио је данас амбасадорку Народне Републике Кине Чен Бо, којој је уручио честитку упућену Генералном секретару Комунистичке партије Кине и председнику НР Кине Си Ђинпингу поводом стогодишњице постојања Комунистичке партије.

ВУЛИН ЧЕСТИТАО СИ ЂИПИНГУ: Захваљујући снази, упорности и јединству партије и нације Кина је постала глобална сила

Фото: ПС

У честитки председника ПС-а Александра Вулина наводи се да је Кина захваљујући снази, упорности и јединству партије и нације постала глобална светска сила која је свету донела многа добра, нова знања, технологије и напредак. 

- Поштовани секретару Комунистичке партије Кине, хвала Вама, Комунистичкој партији и Народној Републици Кини на чврстом ставу по питању очувања државних и националних интереса Србије и поштовању њеног територијалног интегритета и суверенитета. 

Покрет социјалиста, баш као и читава Србија, искрено подржава суверенитет, јединство и територијалну целовитост Народне Републике Кине и оштро се противи појави "обојених револуција" и сваком другом облику нарушавања јединства кинеске државе и народа- истакао је у честитки лидер ПС-а и министар Вулин. 

Председник ПС-а Александар Вулин и амбасадорка Кине Чен Бо констатовали су да су односи Србије и Кине на највишем могућем нивоу, баш као и лични односи двојице лидера Александра Вучића и Си Ђинпинга. 

Саговорници су истакли да су поносни на српско-кинеско челично пријатељство као и на сваки заједнички пројекат реализован на добробит српског и кинеског народа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)